Магазините в китайския град Ухан, който бе в центъра на

...
Магазините в китайския град Ухан, който бе в центъра на
Коментари Харесай

Епицентърът на заразата с коронавируса град Ухан бавно се възстановява

Магазините в китайския град Ухан, който бе в центъра на епидемията от новия коронавирус, бяха отворени отново днес, след като властите премахнаха още антивирусни мерки, които задържаха десетки милиони хора у дома за два месеца, предаде Асошиейтед прес и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3194
Автобусите и метрото в Ухан бяха пуснати в движение. От събота са отворени и железопътните гари.

Местните власти са получили разпореждане да възстановят производството, търговията и другите индустрии, но все още има предохранителни мерки при завръщането на хората на работното им място.

Контролът върху пътуванията в по-голямата част от провинция Хубей, чиято столица е Ухан, бе премахнат на 23 март. Ограниченията за напускане на града се очаква да бъдат отменени на 9 април.

Местните жители в Ухан смятат, че COVID-19 е отнел живота на 42 000 души

" Толкова съм развълнувана, иска ми се да крещя ", заяви в пешеходна зона жена, която се представи само с името Кет. Тя разказа, че е учителка в източния град Нанцзин (Нанкин) и е била на гости при роднини в Ухан, когато в края на януари властите блокирали града. " След два месеца затворена ми се иска да скачам ", заяви Кет и добави, че иска да си навакса с пазаруването.

Продавачите са поставили устройства за дезинфекция на ръцете и проверяват клиентите за висока температура. Около 70-80 на сто от магазините в пешеходната зона са отворени, но в много от тях се ограничава броят на клиентите, които могат да влязат вътре.

По улиците на Ухан се виждат родители с деца, но автомобилният трафик е слаб, отбелязва АП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3194  Петима нарушиха карантината си във Великотърновско Петима нарушиха карантината си във Великотърновско  Десислава Атанасова за Българска социалистическа партия: Не ви ли е позор?! Десислава Атанасова за Българска социалистическа партия: Не ви ли е позор?!  Гърция налива още финансова помощ в стопанската система Гърция налива още финансова помощ в стопанската система
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР