МРРБ и АПИ да предоставят в рамките на деня договорите

...
МРРБ и АПИ да предоставят в рамките на деня договорите
Коментари Харесай

Червен депутат зове: За да не светне Борисов „синята лампа“ до края на деня ми дайте договорите за „Хемус“

МРРБ и АПИ да предоставят в рамките на деня договорите за „ Хемус “, за да не светне премиерът Борисов „ синята лампа “. Това каза заместник-председателят на ПГ „ БСП за България “ Георги Свиленски в процедура по начина на водене в началото на днешното пленарно заседание, предаде „ Фокус “.

БЛИЦ припомня, че в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Бойко предупреди своите с думите „ БСП с провалени политици ни настига, ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя “ .

„ На 14 януари 2019 г. народни представители от ПГ на „ БСП за България “ внесохме искане до министър Петя Аврамова и до изпълняващия длъжността председател на УС на АПИ две писма с искане на за предоставяне на договора между „ Автомагистрали “ и АПИ във връзка с изграждането на автомагистрала „ Хемус “ и рамковите споразумения между „ Автомагистрали “ и фирмите, които ще бъдат ползвани.

От 14 януари до ден днешен министерството и АПИ не само, че не отговарят, но от Пътната агенция не си вдигат телефоните “, каза Свиленски.

Той припомни, че държавните и местни органи и техните администрации са длъжни да оказват съдействие на народен представител, тъй като той има достъп до информация.

По думите му 8 дни след искането на БСП институциите не само, че не се предоставят документите, а се опитват да манипулират обществото.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от своя страна заяви, че тя не е била информирана за това искане и ще се поинтересува каква е ситуацията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР