Лятото на 1943 година – вече две години САЩ е

...
Лятото на 1943 година – вече две години САЩ е
Коментари Харесай

Най-голямата мистерия във ВМС на САЩ: "Експериментът Филаделфия" – ток, който телепортира... цял кораб, а екипажът измрял!

Лятото на 1943 година – вече две години САЩ е част от Втората световна война. Океаните са пълни с бойни кораби и ядрени подводници. А във Филаделфия, чисто новият разрушител " Елдрич " е на път да стане част от " Проекта Дъга ", който ще даде невиждано предимство на американската армия и ще промени хода на войната.


Корабът и екипажът му ще станат невидими за вражеските радари, благодарение на сложна технология, създадена от самия Никола Тесла и се основава на " Общата теория на полета ", открита от Айнщайн.

Благодарение на електромагнитното излъчване и гравитацията, " Елдрич " трябва да остане скрит от противника, ала не точно това се случва. На пристанището във Филаделфия, корабът е опасан със система от генератори и бобини, задействането на които ще промени хода не само на войната, но и на света.

Всичко се случва пред очите на стотици хора – генераторите са включени и " Елдрич " не просто става невидим за радарите. Той изчезва напълно и за секунди се появява на стотици километри - до Норфолк, Вирджиния.

Очевидците казват, че синьо-зелена мъгла обвила кораба и той просто се... изпарил. После дошли и данните за новото му местоположение. Часове по-късно отново се появил на пристанището във Филаделфия, но екипажът му вече не бил същия.

Много от моряците били дезориантирани, а по телата им имало изгаряния. Други били вградени в стените на машината, сякаш атомите са се разпаднали и сглобили отново, но по ужасяващ начин. Проблемите за оцелелите продължили години след това – някои минавали през стени, други се самозапалвали, трети били така обгърнати от лудостта, че се самоубили.

Разбира се, американското правителство веднага покрило неуспешния си експеримент. Сякаш телепортирането никога не се е случвало, но мъж на име Карлос Алиенде изпраща писмо, описващо цялата история на астронома Морис Джесъл, който веднага я разпространява.

Учените по цял свят се разделили – някои вярвали, че казаното от Алиенде е истина, а други - че е пълна измислица. Така " Експериментът Филаделфия " се превърнал в една от най-любимите конспирации на човечеството.

Ала той далеч не е първият в историята на американската армия. Месеци преди това друг кораб е подложен на същата технология. Той става невидим за секунди, но не успява да се телепортира. 40 години след " Филаделфия " пък започват експериментът " Монтоук ", а целта му е подобна.

Документално, корабите опасани с генератори и бобини са факт. Дали разказите след това са истина не е ясно, но те се връзват с желанието на Никола Тесла да намери начин да пътува през времето и пространството.

Самият той, а и приближените му твърдят, че физикът едва не умира при един от експериментите в дома си, когато чрез магнитното поле, което създал, се озовал в съвсем различно време и видял миналото, настоящето и бъдещето.

Никола Тесла се отказва от " Проекта Дъга ", вероятно знаейки какъв ще е изхода от него година по-рано. Умира два месеца, след като правителството започва разследване на случилото се във Филаделфия, а от дома му са иззети близо два камиона с документация, съдържаща всички изследвания на физика. ФБР веднага ги засекретява, тъй като представлявали заплаха за националната сигурност. Част от тях мистериозно изгарят, а мистерията, която обгражда кораба " Елдрич ", едва ли някога ще бъде разгадана.

Източник: dnes.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР