Ловците от пловдивско отстрелват диви свине, като спазват всички мерки

...
Ловците от пловдивско отстрелват диви свине, като спазват всички мерки
Коментари Харесай

Йордан Йорданов от Съединение отрстреля 250-килограмово чудовище

Ловците от пловдивско отстрелват диви свине, като спазват всички мерки на институциите срещу разпространението на африканската чума, установи проверка на Агенция Монитор в ловните дружинки в областта, пише Монитор.
Само преди дни, на 13 октомври, Йордан Йорданов от дружинката в град Съединение е отстрелял 250-килограмов мъжкар. „ Теглено, мерено – 250 килограма. Бяхме нарекли глигана „ Голямата стъпка”, защото сума ти поразии направи по нивите на хората, но и той си намери майстора”, казва шефът на местната ловна дружинка Гено Чобанов. Дивото прасе било толкова голямо и тежко, че едва го вдигнали, за да могат ловците от дружинката да се снимат с него. „ Бивните са му по 28 сантиметра, а това си е за трофей, за златен медал”, хвали колегата си ловец Гено. По думите му ловците от дружинката в Съединение спазват абсолютно всички мерки срещу африканската чума. „ При нас всичко е спокойно, нямаме африканска чума, но задължително спазваме мерките”, казва още Гено Чобанов.
Думите му потвърждава друг ловец от Пловдив, който членува в дружинката в село Православ. „ Пращаме проби в София, копаем ями в полето на непристъпни места, но това, че спазваме мерките, не означава, че спираме да ловуваме. Не, ловът на дива свиня продължава, защото билетите ни са скъпи и не можем да си позволим нулева година”, казва ловецът. И дава за пример последните два отстреляни глигана. Единият е бил с тегло 160 килограма, а другият – по-малък – 120-килограмов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР