Литва изпрати празен смолет днес, за да прибере туристите си

...
Литва изпрати празен смолет днес, за да прибере туристите си
Коментари Харесай

Литва изпрати празен самолет, за да прибере туристите си от Бургас

Литва изпрати празен смолет днес, за да прибере туристите си от Българското Черноморие. На борда му имаше едва петима души, научи bgtourism.bg.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10270
Връщането е тази вечер в 18.40 часа с полет на GetJet Airlines от Бургас до Вилнюс със 128 пътници.

Прибалтийската държава въведе 14-дневна карантина за всички пристигащи от страната ни заради високото ниво на разпространение на коронавируса у нас.

Вижте новата заповед на министър Ананиев

Преди близо седмица на летището във Варна кацнаха близо стотина туристи от Вилнюс. Днес те ще се приберат със самолета от Бургас. Там туроператор в България днес очакваше да пристигнат 82 души с днешния полет, но това няма да стане. Отменено е идването на 11 юли на 150 души в Бургас и на 12 юли във Варна – на още 72-ма туристи от Литва.

Български туроператори са получили следното съобщение от колегите си от Рига:

„ За съжаление, поради увеличаване на заболеваемостта в България, от 9 юли сме принудени да спрем програмата до края на юли. Наистина се надяваме, че ситуацията ще се нормализира и ще можем да възобновим полетите през август. Тези туристи, които са летели до днес, ще се върнат според плана (последният полет назад е 15 юли) “.

Припомняме Ви, че първият чартър с туристи от Рига, който трябваше да бъде на 21 юни, бе отменен часове преди полета заради увеличения брой случаи с коронавирус в страната ни. Вторият полет се реализира, но следващите през юли, са отказани до нормализиране на обстановката.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10270  Екологичен потенциал разиска въпроса с правата на ромите Екологичен потенциал разиска въпроса с правата на ромите  Медицинска евакуация от Афганистан на двамата ни военни, инфектирани с COVID-19 Медицинска евакуация от Афганистан на двамата ни военни, инфектирани с COVID-19  В Москва отварят още веднъж учебни заведения и университети идната седмица В Москва отварят още веднъж учебни заведения и университети идната седмица
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР