Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен ще посети

...
Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен ще посети
Коментари Харесай

АФП гърми: Марин Льо Пен идва в София, за да се срещне с "българския Тръмп" на 16 ноември

Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен ще посети София на 16 ноември, за да се срещне с националистически и популистки съюзници от Източна Европа във връзка с предстоящите през май догодина избори за Европейски парламент, предаде Франс прес.

В българската столица председателката на партията " Национален сбор " ще участва в конференция под надслов " Европа на нациите и на свободата, нов модел за европейските граждани ". На форума на крайнодесни формации тя ще се срещне с председателя на българската партия " Воля " Веселин Марешки, наричан " българският Тръмп ", председателя на чешката партия " Свобода и пряка демокрация " Тамио Окамура, с бившия лидер на белгийската фламандска партия " Влаамс беланг " и настоящ лидер на Движението за Европа на нациите и свободата /ДЕНС/ Херолф Анеманс, както и с представител на Австрийската партия на свободата, съобщи ДЕНС вчера в Туитър.

В Европейския парламент то е представено от политическата група " Европа на нациите и свободата ", част от която са " Национален сбор ", италианската партия " Лига " и Австрийската партия на свободата.
На 1 май във френският град Ница вече се състоя среща на тези политици, организирана от Движението за Европа на нациите и свободата, където те защитиха " идентичността " на нациите и гръко-християнския произход на европейската " цивилизация ", припомня АФП, цитирана от БНТ.

Това е второто посещение на Марин Льо Пен в чужбина във връзка с предстоящите европейски избори през май. На 8 октомври тя се срещна в Рим със своя италиански съюзник Матео Салвини, председател на партията " Лига ". Двамата заедно отправиха нападки срещу " бункера Брюксел ". Тези срещи се вписват в стратегията на " Национален сбор " за създаване на съюзи във Франция и Европа, отбелязва агенцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР