Лечебни заведения в различни региони на страната са увелиличи потреблението

...
Лечебни заведения в различни региони на страната са увелиличи потреблението
Коментари Харесай

Правителството осигурява допълнителни доставки на кислород за болниците

Лечебни заведения в различни региони на страната са увелиличи потреблението на кислород осем пъти. Това е накарало правителството да осигури допълнителни доставки, съобщи в Русе зам.-министърът на здравеопазването Слави Пачалов, предаде БНР.

С увеличението на броя на хората, които имат нужда от кислород в битката си с коронавирусната инфекция, се е появила и необходимост от допълнителни количества.

Най-голяма е нуждата от кислород в лечебните заведения, които използват бутилки и нямат централен резервоар.



Зам.-министър Пачалов заяви, че кислород ще бъде осигурен и поясни, че този " зелен коридор " се е наложил заради влошените метеорологични условия, но има подписани договори за редовни доставки и по думите му няма да има лечебно заведение, в което да няма кислород. Същата логистична схема ще се използва за доставка на лични предпазни средства за медиците и за антидекубитални дюшеци за някои от пациентите.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15983  Само 100 поликлиники у нас са подготвени да обособят Коронавирус зони с кревати Само 100 поликлиники у нас са подготвени да обособят Коронавирус зони с кревати  СЗО: Ще създадем всичко, с цел да узнаем произхода на COVID-19 СЗО: Ще създадем всичко, с цел да узнаем произхода на COVID-19  Рита Ора се извини, че е нарушила разпоредбите за изолираност Рита Ора се извини, че е нарушила разпоредбите за изолираност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР