Лекарството против малария, лансирано от президента на САЩ Доналд Тръмп

...
Лекарството против малария, лансирано от президента на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Лекарството против малария не спира развитието на COVID-19, сочи изследване

Лекарството против малария, лансирано от президента на САЩ Доналд Тръмп за лечение на COVID-19, не показва ефективност при предотвратяване на инфекцията у хора, изложени на въздействието на новия коронавирус, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8882
Клиничните изпитания не доказват и сериозни странични ефекти, нито сърдечни усложнения от използването на хидроксихлорохин.

СЗО възобновява изпитанията на хидроксихлорохин срещу COVID-19

Подкрепата на Тръмп за лекарството, който обяви, че го приема профилактично, предизвика разгорещен дебат и очаквания, че използваното от десетилетия лекарство може да се окаже евтин и достъпен начин за справяне с пандемията, поразила над шест милиона и четиристотин хиляди души и предизвикала смъртта на над 382 000 души по света.

В първото мащабно изследване, което сравнява хидроксихлорохин и плацебо срещу новия коронавирус, специалисти от университета на Минесота са изследвали 821 души, изложени на новия коронавирус или живеещи в семейства с висок риск от зараза.

СЗО преустановява клиничните изпитания с хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19

При 11,8 на сто от участвалите в изследването, които са вземали хидроксихлорохин, са се развили симптоми на Ковид-19 в сравнение с 14,3 на сто от плацебо-групата. Разликата не е статистически значима, което означава, че лекарството не е по-ефикасно от плацебо.

" Данните ни са пределно ясни - при прием след излагане на вируса лекарството не действа ", казва д-р Дейвид Булуеър, специалист по инфекциозни болести от университета на Минесота и ръководител на изследването.

Няколко изпитания на лекарството бяха прекратени заради опасения за безопасността му при лечение на COVID-19 и липсата на задълбочени предварителни изследвания.

US болници се отказват от използването на лекарство срещу COVID-19

" Има хора, които казват, че това е опасно лекарство и други, които твърдят, че то е ефикасно - смятам, че нито едните, нито другите са прави ", казва д-р Булуеър.

Резултатите от проучването се очаква да бъдат публикувани в " Ню Ингланд джърнъл ъф медисин ".

Поддръжниците на използването на лекарството хидроксихлорохин при пациенти с COVID-19 твърдят, че то трябва да се прилага в ранните етапи на развитие на болестта, за да бъде ефективно. Други пък твърдят, че то трябва да се прилага в комбинация с цинк, който укрепва имунната система. Повече от 20 на сто от пациентите, участвали в изследването, са приемали и цинк, но това не е повлияло върху резултатите, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8882  Турция не чака втора вълна на COVID-19 Турция не чака втора вълна на COVID-19  От през днешния ден инфекциозното поделение в МБАЛ От през днешния ден инфекциозното поделение в МБАЛ " Св. Пантелеймон " в Ямбол се затваря за 14 дни  COVID-19 в Кнесета COVID-19 в Кнесета
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР