Лекарите в Русия се борят да спасят живота на две

...
Лекарите в Русия се борят да спасят живота на две
Коментари Харесай

Лекари се борят за живота на 14-годишни близначки, страдащи от анорексия. В училището за модели им казали да отслабнат

Лекарите в Русия се борят да спасят живота на две тийнейджърки, които в са критично състояние, следствие на анорексия. Те я развили, след като в училището за модели им казали да отслабнат.
14-годишните модели, Маша и Даша Леденева, са на интензивно лечение в Москва след предупреждение, че са станали " живи трупове ", и никой не може да им помогне, съобщава Dailymail.co.uk.

Помните ли сладките близначки Мери Кейт и Ашли Олсън? Няма да повярвате как изглеждат красавиците днес (СНИМКИ)
Момичетата изпаднали в кома, в която били в продължение на три дни. След събуждането им били изписани от болницата и били закарани в тях, въпреки че имали нужда от спешна помощ. Мария Кохно, 29-годишн асистентка по хранене за хора с хранителни разтройства публично поиска медицинска помощ за момичетата, защото били изложени на риск да умрат в тях, пише " Петел ".

" Никой не искаше да помогне на момичетата, майка им е ходила по болниците, но всички медицински заведения ги отхвърляли, защото не искали да се занимават с " живи трупове ", каза Кохно.
Маша може да се изправи, но Даша само лежaла и дори не можела да си вдигне главата си - каза Кохно. Даша била 36 кг., а сестра й Маша 40 кг.

Тинейджърките искали да отслабнат, " така че скулите им да са видими ", за да им дават повече фотосесии, каза Кохно.
Сега момичетата са в болница в Москва, но лекарят, който ги лекува заявил, че има задача да ги спаси, но има риск сърцето на всяка от тях да спре да бие във всеки един момент.
Даша винаги е била малко по-слаба от сестра си Маша.

На двете близначки им казали от училището за модели да свалят по 5 килограма, за да им се виждат скулите. Тогава и двете били около 50 килограма.
Момичетата започнали да се хранят само с храна на пара, не ядели след 17:00ч. Постепенно порциите и броят на храната им спаднала.
Даша, която е била перфектна във всичко, загубила теглото си до 36 кг. Маша се опитала да я настигне със загуба на тегло до 40 килограма.
Тяхната разтревожена майка Наталия Леденева казва: " Те са им казали, че формата на тялото на Даша е съвсем наред, но Маша трябвало да свали няколко килограма. Момичетата са го чули по свой начин. Тези деца винаги са били перфектни във всичко, така че решили да бъдат съвършени и тук. Всичко стана много бързо. Първоначално отказали сладкото, после плодовете, накрая дори и салата не искали ".
Училището за модели в Липецк не коментира случая.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР