Лекари от Хонконг откриха, че новосъздаденото лекарство за хепатит С

...
Лекари от Хонконг откриха, че новосъздаденото лекарство за хепатит С
Коментари Харесай

Ново лекарство срещу хепатит може да потиска COVID-19

Лекари от Хонконг откриха, че новосъздаденото лекарство за хепатит С симепревир може да възпрепятства възпроизводството на SARS-CoV-2 в човешките клетки и да засили ефекта на друго антивирусно лекарство - ремдесивир, съобщи ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8619
Резултатите от техните експерименти са описани в статия в електронната библиотека bioRxiv.

" Нашите експерименти показват, че в комбинация симепревир и ремдесивир засилват действието си взаимно, което намалява дозата на двете лекарства при лечението на COVID-19. Това е изключително важно, защото вирусът може да развие резистентност към едно от тези лекарства, ако започнат да се прилагат широко на практика ", пишат изследователите.

От избухването на епидемията от новия коронавирус в китайския град Ухан, учени и лекари изучават как съществуващите антивирусни и други лекарства действат върху него. За три месеца биолозите идентифицираха десетки лекарства и антитела, които потенциално могат да инхибират размножаването на вируса, а също така тестваха няколко лекарства в действие, включително хидроксихлорохин, лекарство което се използва срещу малария.

Хонконгските молекулярни биолози и лекари, ръководени от Майкъл Чан, доцент в Китайския университет в Хонконг, откриха още един подобен препарат, потенциално надминаващ всички съществуващи лекарства против SARS-CoV-2, изучавайки ефектите на различните лекарства върху заразени клетъчни култури.

Учените са обработвали клетки с различни дози от 11 популярни противовирусни препарата, които вече са одобрени в САЩ и други страни за лечение на инфекции и са отчитали как са се изменяли концентрациите на вирусните частици и на вирусната РНК, както и броят на жизнеспособните клетки. Резултатите им показват, че само един препарат - семепревир - потиска разможаването на вируса, като не убива голяма част от клетките.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8619  На Живо: Какво демонстрират новите данни за ковид у нас? На Живо: Какво демонстрират новите данни за ковид у нас?  Полицията в Палма де Майорка върна пътничка от България Полицията в Палма де Майорка върна пътничка от България  Смъртните случаи от COVID-19 в Бразилия към този момент са над 25 000 Смъртните случаи от COVID-19 в Бразилия към този момент са над 25 000
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР