Късното предаване за актуални теми на BBC 2 Newsnight излъчи

...
Късното предаване за актуални теми на BBC 2 Newsnight излъчи
Коментари Харесай

Британски анализатори: Мей е оставена на милостта на събитията

Късното предаване за актуални теми на BBC 2 Newsnight излъчи в петък вечерта дискусия по основни въпроси, пред които се изправя британското общество на тема Брекзит- До къде сме стигнали с Брекзит? Какво разкрива отказът от споразумение?

Анализът на коментаторите в студиото бяха подчинени на темата „ Мей е оставена на милостта на събитията “. На страницата на предаването е направена и равносметка на основните събития:

За министър по въпросите, свързани с БРЕКЗИТ, на мястото на Доминик Рааб е назначен Стив Баркли, бивш министър на здравеопазването и социалните грижи и подкрепящ британското напускане на ЕС.

В кабинета на Мей, след оставката на Естер МакВей, се завръща бившият вътрешен министър Амбър Руд, като министър на труда и пенсиите, лейбъристите критикуват това назначение заради скандала „ Уиндръш “, който се разгоря във Великобритания през началото на 2018 година с децата на имигрантите от Карибския басейн след Втората световна война.

Стивън Хамънд ще поеме министерството на здравеопазването и социалните въпроси от Стив Баркли.

Мини-преразпределянето на министерските постове означава също, че Джон Пенроуз ще замести в министерството за Северна Ирландия Шайлеш Вара, а Куаси Куартенг – Суела Бравърман в Министерството по напускане на ЕС.

Привържениците на Брекзит Майкъл Гоув и Лайъм Фокс се обединиха зад Тереза Мей и призоваваха депутатите да подкрепят сделката.

Но повече от 20 парламентаристи се обявиха за вот на недоверие за премиера. Почти по същото време Тереза Мей разговаряше с аудиторията в друго британско предаване LBC (Leading Britain’s Conversation), където настояваше преговарящите от ЕС да направят точно толкова компромиси, колкото и Великобритания в проекта за споразумение. Тя заяви: „ идеята, че Великобритания е единствената страна, която дава нещо, не е вярна “ и обясни, че ЕС също са направили редица отстъпки по време на преговорите. В телефонни разговори със слушателите тя поясни: „ Това са преговори, а те винаги са сложни, тъй като задължително водят до компромиси. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР