Критиката на президента Румен Радев в неговите изявление е само

...
Критиката на президента Румен Радев в неговите изявление е само
Коментари Харесай

Социоложката Евелина Славкова каза с какво рискува Румен Радев със своите критики към властта

Критиката на президента Румен Радев в неговите изявление е само към управляващите (не казваме за реверанс, ще видим към кого е), досега президентът се позиционира като критик на управлението. В някои има и основание, но някога тези позиции може да му изиграят лоша шега. Този негов критичен анализ на ситуацията ще е част от цялостното му управление. Изненадата идва, че понякога наистина се изказва като политически лидер, а не като президент. Това заяви в ефира на Канал 3 социологът от ТРЕНД Евелина Славкова, която посочи и социологически данни.

" Докато президентът вървеше нагоре (рейтингът му все още е от най-високите, след този на Мая Манолова), вече има лек спад в положителното отношение и увеличаване на отрицателното отношение към него ", изтъкна Евелина Славкова.

" Този тип заигравки и вкарването на президентската институция, не на президента, в един непрекъснати критики и такъв тип изречения, които може би звучат като недовършени за зрителите ви, наблюдаваме, че допреди 2-3 месеца имаше и положително отношение и от електоратите на ГЕРБ и на ОП към президента. Но вече разривът ГЕРБ - БСП се отразява и на рейтинга на президента ", анализира социологът.

Според нея поредното изказване на Румен Радев, този път по повод 10 ноември, се вписва в неговата линия на поведение към правителството. " Той зачеква важни теми за разговор, но често темите са с нападки срещу управляващите, което играе лоша роля за президента и институцията му ", повтори Евелина Павлова.

По думите й " по-скоро трябва да гледаме позициите на президента ", а не да се хващаме за всяка дума. " През септември той каза " предсрочни избори не са необходими ", даде за пример Евелина Славкова. " Това от една страна бе позициониране спрямо Корнелия Нинова. Има едни непрекъснати атаки, че не е президент на народа, а на БСП, и изпълнява някакви поръчки от Корнелия Нинова. Това бе негов опит през септември да се дистанцира от нея ", подчерта социологът.

" Освен това той каза още нещо важно - няма алтернатива. Видно е, че това е линия на президента, която той ще следва, това ще бъде най-вероятно и новогодишното, и следващите му изказвания ", прогнозира Евелина Славкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР