Косовското правителство в оставка реши днес по предложение на министъра

...
Косовското правителство в оставка реши днес по предложение на министъра
Коментари Харесай

Косово въведе нови ограничения за движение от 17 до 6 часа заради коронавируса

Косовското правителство в оставка реши днес по предложение на министъра на здравеопазването Арбен Витиа да удължи забраната за движение на хора и частни автомобили от 17 до 6 часа в рамките на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщи информационният сайт Коссев.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2952
Ограничението не се отнася за движение, свързано с " медицински нужди, производство, покупка и продажба на основни продукти като храна и лекарства за хора и животни и дейности, свързани с управлението на епидемията ".

Допълнителни мерки за борба с коронавируса в Косово

На 23 март вечерта косовоското правителство прие решение за ограничаване на движението на хора и автомобили два пъти дневно - от 10 до 16 и от 20 до 6 часа.

Въпреки забраната обаче на много места в страната могат да се видят дълги опашки пред банки и магазини в предобедните часове. Недоволство от поведението на гражданите изрази и косовският Институт за обществено здраве, който призова гражданите да спазват мерките на правителството, допълва БТА.

Косовските власти съобщиха за първи смъртен случай от COVID-19

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2952  С 258 кревати за лекуване на COVID-19 разполагат лечебните заведения в Кюстендилска област С 258 кревати за лекуване на COVID-19 разполагат лечебните заведения в Кюстендилска област  Китайският град Ухан стартира да анулира ограничаващите ограничения върху придвижването на хора Китайският град Ухан стартира да анулира ограничаващите ограничения върху придвижването на хора  Националният съвет за тристранно съдействие ще организира онлайн съвещание Националният съвет за тристранно съдействие ще организира онлайн съвещание
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР