Кортикостероидът дексаметазон е спасил живота на 1/3 от най-сериозните случаи

...
Кортикостероидът дексаметазон е спасил живота на 1/3 от най-сериозните случаи
Коментари Харесай

Стероидът дексаметазон намалява смъртните случаи при тежки форми на COVID-19

Кортикостероидът дексаметазон е спасил живота на 1/3 от най-сериозните случаи на COVID-19. В клиничните изпитания, направени от британски учени, споменатото лекарство е дадено на 2 104 случайно избрани пациенти с тежко заболяване от новия коронавирус.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9378
Резултатите от лечението им са сравнени с тези на други 4321 тежко заболели, които не получили кортикостероида, съобщават световните агенции. Той бил прилаган или орално, или интравенозно, като се наблюдавал 35-процентен спад на смъртните случаи сред пациентите, поставени на апарати за изкуствена белодробна вентилация и 20 процентен спад при пациентите, които имали нужда от допълнителен кислород, пише БТА.

Излекуваните от COVID-19 страдат от главоболие и болки в мускулите със седмици

" Това е един изключително насърчителен резултат ", коментира ръководителят на проучването Питър Хорби от Оксфордския университет. " Процентът на избегналите леталния изход пациенти ни кара да мислим, че дексаметазонът трябва да бъде въведен като стандарт в лечението на COVID-19. Този кортикостероид е евтин, широкодостъпен е и може да бъде използван навсякъде по света за спасяването на човешки живот! ".

В рамките на същото британско проучване беше установено по-рано този месец, че антималарийното лекарство хидроксихлорохин не е ефикасно срещу новия коронавирус. В изпитанията бяха включени над 11 хиляди пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Те получиха или стандартно лечение или друго с прилагането на четири отделни вида лечения - с антибиотика азитромицин, със стероида дексаметазон, с противовъзпалителното тоцилизумаб и с преливането на кръвна плазма от оздравели пациенти от COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9378  Съдия от Сливен е с COVID-19 Съдия от Сливен е с COVID-19  Изписаха 77-годишна жена от болничното заведение в Разград след лекуване от ковид и негативен PCR-тест - тя умря Изписаха 77-годишна жена от болничното заведение в Разград след лекуване от ковид и негативен PCR-тест - тя умря  Излязоха резултатите за COVID-19 на туристите в „ Kайт къмпинг Градина “ Излязоха резултатите за COVID-19 на туристите в „ Kайт къмпинг Градина “
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР