Коронавирусните инфекции в Пакистан се увеличиха с над 5000. Световната

...
Коронавирусните инфекции в Пакистан се увеличиха с над 5000. Световната
Коментари Харесай

Случаите на коронавирус в Пакистан се увеличават и СЗО призова за карантина

Коронавирусните инфекции в Пакистан се увеличиха с над 5000. Световната здравна организация призова правителството в Исламабад да наложи двуседмична карантина, за да бъде пресечено неумолимото увеличение на новите случаи, предаде Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9103
Потвърдените случаи в Пакистан са 113 702, починалите са 2255.

Досега темпът на изследване на населението там беше по около 25 000 теста на ден, но СЗО смята, че той трябва да бъде двойно по-голям.

Премиерът Имран Хан беше подложен на критики както от политически опоненти, така и от здравни специалисти, че въпреки растящия брой на заразените е отхлабил мерките за социална изолация и че няма никакъв напредък в проследяването на огнищата на Ковид-19.

Хан, който смъмри пакистанците от ефира на националната телевизия за това, че не носят маски и не спазват социална дистанция, отговаря на тези критики с аргумента, че при тотална карантина икономиката няма да оцелее, а от това най-тежко засегнати ще бъдат най-бедните слоеве на обществото.

Пакистан се забави да възпре радикални религиозни лидери, на които отначало беше разрешено да поканят мюсюлмански мисионери от целия свят, за да присъстват на масово събиране в средата на март, на което впоследствие беше отдадено разпространение на инфекцията, стигнало чак до ивицата Газа, отбелязва Асошиейтед прес.

Хан отказа да затвори и джамиите по време на ислямския месец за пости Рамазана и облекчи противоепидемичните рестрикции в навечерието на празника Рамазан байрам. Оттогава броят на случаите непрекъснато расте, а медицинските работници се опасяват, че крехката здравна система, която разполага с едва 3000 интензивни легла при население от 220 милиона души, може да не смогне.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9103  Фандъкова: Не е ясно дали учителките са били в Сърница

Фандъкова: Не е ясно дали учителките са били в Сърница  Пандемията замърси океаните Пандемията замърси океаните  Шестима нарушиха карантината си в Сливенско Шестима нарушиха карантината си в Сливенско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР