Коронавирусът успя да повлие на целия свят. Всяка държава сама

...
Коронавирусът успя да повлие на целия свят. Всяка държава сама
Коментари Харесай

Посланик Секизкьок разкри защо в Турция няма извънредно положение заради COVID-19

Коронавирусът успя да повлие на целия свят. Всяка държава сама преценява ситуацията и определя мерките за справяне с проблема. Това коментира Н. Пр. Посланикът на Турция Айлин Секизкьок.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3805
В предаването „ Плюс – минус “ по Нова Тв. тя подчерта, че най-важният фактор е предотвратяване на социалните контакти, което обаче е трудно приложило, а въпросът има и икономическо измерение.

„ Заразата пристигна в Турция по-късно, първият оповестен случай бе на 11 март. Нашата цел е да занижим кривата “, заяви посланикът.

Каква е ситуацията в Турция след коронавируса

„ Турция не прие принудителни мерки като извънредно положение и карантина, защото нашата цел бе да въвлечем гражданите в борбата с епидемията, така че те доброволно да вземат мерките. Предпочетохме постепенно да минем към мерките “, обясни още Айлин Секизкьок.

„ Що се касае до броя на тестовете, те непрекъснато растат. До вчера броят им беше 100 000, 15 000 седмично, до следващата седмица ще е 35 000, смятам, че това не са малък брой тестове. Има нарастване на случаите, което е свързано именно с увеличане на тестуваните лица. Турция има това преимущество, че здравният сектор е изключително развит. Създадохме една система от градски болници, които са големи болнични компекси. Имаме големи брой отделения за реанимация. Мога да кажа, че дори когато вирусът достигне своя пикт 60% от отделенията по реанимация ще бъдат използвани “, коментира още посланикът.

Тя потвърди,че Турция поддържа добра комуникация с България по повод кризата с коронавируса. Отбеляза, че още в началото на кризата премиерът Бойко Борисов имаше посещение в Турция, след което южната ни съседка е изпратила предпазни медицински консумативи. Айлин Секизкьок каза, че е решен и проблемът с преминаването на тежкотоварни камиони през границите.

За кризата с мигрантите тя каза, че не трябва да се смята, че Турция няма да спазва споразумението с Европейския съюз. Посланикът показа снимка, на която се вижда лагер за убежище на хиляди хора, предимно жени и деца, които бягат от Идлиб.

„ В лагера има 1,5 милиона души, които имат желание да влязат в Турция, но да тръгнат към Европа, за да потърсят по-добро място за живеене. Искам да кажа, че без тези хора, Турция е приютила 4 милиона мигранти и бежанци “, посочи посланикът на Турция.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3805  Слави Трифонов: Депутати ни мислят, че са над разпоредбите Слави Трифонов: Депутати ни мислят, че са над разпоредбите  COVID-19: Какво би трябвало да знаят трансплантираните пациенти и чакащите за трансплантация COVID-19: Какво би трябвало да знаят трансплантираните пациенти и чакащите за трансплантация  Животът в Чехия може да се възстановява до юни Животът в Чехия може да се възстановява до юни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР