Коронавирусът, предизвикващ заболяването COVID-19, е претърпял мутации, но вследствие на

...
Коронавирусът, предизвикващ заболяването COVID-19, е претърпял мутации, но вследствие на
Коментари Харесай

COVID-19 не е станал по-агресивен вследствие на мутациите си

Коронавирусът, предизвикващ заболяването COVID-19, е претърпял мутации, но вследствие на тях той не е станал по-агресивен, заяви на брифинг в Женева експертът от Световната здравна организация /СЗО/ Мария ван Керхове. Тя съобщи, че учени от цял свят проследяват геномните вериги на патогена, които са над 50 хиляди, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10037
През месец февруари беше открита мутацията DG14G. Тя беше намерена в ранни образци от Европа, Мексико, Бразилия, а също така и в китайския град Ухан. Тази мутация притежава около 29 процента от образците на коронавируса. " Досега ние нямаме свидетелства, че тя води до по-тежко протичане на болестта ", констатира Ван Керхове.

СЗО: Събудете се, цифрите не лъжат

В СЗО е създадена работна група по въпросите на мутациите на коронавируса, съобщи здравният експерт, като изтъкна, че мутациите се явяват нормални изменения при тези вируси. " Очакваме да протекат изменения в хода на развитието на пандемията ", поясни Ван Керхове.

От своя страна главният научен специалист на СЗО Сумия Сваминатан заяви по време на брифинга, че мутацията на коронавируса е била очаквана. По нейните думи при наилчието на мутацията DG14G размножаването на вируса може да протече по-бързо, което означава, че той може да се предава по-лесно от заразени към здрави хора.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10037  Рекорден брой нови инфектирани с ковид и в Индия Рекорден брой нови инфектирани с ковид и в Индия  Трюдо: Бележим триумфи в битката с вируса, само че заплахата още не е отминала Трюдо: Бележим триумфи в битката с вируса, само че заплахата още не е отминала  Починалият доктор от Спешна помощ най-вероятно се е заразил с COVID-19 пет дни преди да развие първите признаци Починалият доктор от Спешна помощ най-вероятно се е заразил с COVID-19 пет дни преди да развие първите признаци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР