Коронавирусът поразява не само белите дробове, а и останалите органи,

...
Коронавирусът поразява не само белите дробове, а и останалите органи,
Коментари Харесай

Експерт: Коронавирусът поразява всички органи в последния си стадий

Коронавирусът поразява не само белите дробове, а и останалите органи, разпространявайки се на микроциркулярно ниво в последния стадий на заболяването, твърди италиански професор цитиран от ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4192
В интервю пред агенцията Клаудио Мастрояни, който е завеждащ на отделението за инфекциозни заболявания към римската болница " Умберто Първи " изтъкна, че споменатите усложнения могат да бъдат предотвратени при своевременна и задълбочена диагностика.

Доц. Росен Калпачки пред novini.bg: Коронавирусът поразява нервите и мозъка, освен белите дробове

" Обикновено говорим за предизвиканата от коронавируса пневмония, но анализите, включително и тези, взети от починали пациенти, говорят за това, че вирусът засяга всички органи. На микроциркулярно ниво той предизвиква редица възпалителни процеси и обхваща всички органи. Но преди всичко поразява белите дробове. Но и другите органи са засегнати почти на капилярно ниво по микроциркулярното русло. И този аспект трябва да бъде внимателно проучен ", изтъква Мастрояни.

Лекар: Няма доказателства, че COVID-19 се предава чрез докосване на очите

В препълненото болнично отделение на професора в момента се лекуват 180 пациенти, от които 27 са интубирани. През кабинета на Мастрояни са преминали 280 пациенти, 32- ма от които са починали.Той е бил впечатлен от странностите на вируса и не е склонен да счита, че човек може да има изначален имунитет към него.

Учени показаха чрез виртуална реалност как коронавирусът обхваща белите дробове

" Има семейства, сред които са констатирани заразени, но само при част от членовете. Има и още една странност - жените са по-малко податливи на заразата. Да не говорим за факта, че досега не е регистриран нито един случай на Ковид-19 при инфектиран с ХИВ, отбелязва професорът. Сред рисковите фактори той изтъква затлъстяването и диабетът, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4192  Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас  Омбудсманът търси поддръжка от Народното събрание и за жители със отговорности и запори отпреди изключителното състояние Омбудсманът търси поддръжка от Народното събрание и за жители със отговорности и запори отпреди изключителното състояние  Ситуация с епидемията от COVID-19 в Малайзия, Сингапур и Филипините Ситуация с епидемията от COVID-19 в Малайзия, Сингапур и Филипините
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР