Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е

...
Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е
Коментари Харесай

Бедствие: Трета седмица българският кораб "Рубишипс" 8 с екипаж на борда е заседнал край Свищов

Кораб на русенска компания заседна край Свищов, а екипажът е закотвен там от 24 септември. Причината за бедствената ситуация е критично ниското ниво на река Дунав и неправилна маневра на румънски плавателен съд, съобщава Нова тв.

Технически е възможно да се стигне до кораба само с рибарска лодка. Само така могат да се доставят храна, вода и лекарства на екипажа. Приближаването на какъвто и да е плавателен съд до този кораб обаче е незаконно, тъй като все още не е преминал митническа проверка.

Трета седмица „ Рубишипс 8” не може да бъде изтеглен от района на Свищов. Корабът, който превозва селскостопанска техника, може да престои на това място дори още месец. Доброто в случая е, че екипажът не бедства и че корабът не пречи на придвижването на останалите плавателни съдове.

Няколко са критичните участъци в българската част на Дунав - край Попина, Вардим и Свищов. Нивото там пада до 13 см под условната кота нула. От „ Морска администрация” препоръчват на капитаните да не надценяват възможностите си.

За разлика от Горен Дунав, където почти всички кораби са спрели, в българо-румънския участък има корабоплаване, въпреки че някои от собствениците на кораби предпочитат да изчакат на стоянка покачването нивото на реката.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР