Конфедерацията на труда Подкрепа предлага да се въведе допълнителен платен

...
Конфедерацията на труда Подкрепа предлага да се въведе допълнителен платен
Коментари Харесай

КТ Подкрепа предлага допълнителни 30 дни платен отпуск за определени групи работници

Конфедерацията на труда " Подкрепа " предлага да се въведе допълнителен платен годишен отпуск от 30 дни за определени групи работещи - например майки с деца до 12-годишна възраст, както и за хора с увреждания.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4469
Икономическият експерт на синдиката Ваня Григорова каза за БНР, че в противен случай те са принудени да излязат в неплатен отпуск, което застрашава оцеляването им: " Той би трябвало да стигне точно толкова, че да свърши поне маркираният край на извънредното положение. В момента тези хора са принудени да вземат неплатен отпуск, именно поради факта, че нямат такъв допълнителен, а неплатеният отпуск за хора, които и без това са уязвими, е меко казано неприемлив. По този начин оставяш в бедност и майката и детето ".

Менда Стоянова: Не можем да пуснем печатницата и да раздаваме пари като Тръмп

Тя коментира, че в посочения от правителството брой на нови безработни - 40 хиляди души, категорично не са включени всички хора, останали без работа, защото има много български граждани, които нямат право на обезщетение за безработица или имат право на минимални и няма да се регистрират в бюрата по труда.

" Бюджетът прави реверанс към богатите фирми ", заяви Ваня Григорова. Според нея мярката 60:40 и в новия и вид - с включени осигуровки, няма да стигне до масовия работник, защото малките и средни фирми нямат резерви, за да доплащат: " Затова предложихме фондовете за осигуряване, през които ще минат тези пари - един милиард, те да покриват заплащането - изцяло или от части, на работниците, които остават без работа. напълно, без участие на работодателите. Забележете, ние сме синдикати и казваме, че не бива работодателите да участват, защото формулата 60:40 ще се ползва само от много богати фирми, които имат резерви ".


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4469  Депутати и министри остават без заплати за периода на изключителното състояние Депутати и министри остават без заплати за периода на изключителното състояние  COVID-19 умъртви 833 души за ден във Франция COVID-19 умъртви 833 души за ден във Франция  СЗО: Маските не са чудодейното решение против COVID-19 СЗО: Маските не са чудодейното решение против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР