Компанията Джонсън и Джонсън пристъпи към третата фаза на клиничните

...
Компанията Джонсън и Джонсън пристъпи към третата фаза на клиничните
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 на Джонсън и Джонсън пристъпва към 3-та фаза на изпитания

Компанията " Джонсън и Джонсън " пристъпи към третата фаза на клиничните изпитания на своята ваксина срещу новия коронавирус, съобщава БТА.

Агенцията цитира съобщение за медиите на корпорацията, в което се казва, че в тестовете ще вземат участие 60 хиляди доброволци от осем страни на три континента.

От компанията се надяват, че ако ваксината докаже своята ефикасност и безопасност, първите партиди да бъдат готови за сертификация още в началото на 2021 година.

Властите на САЩ предоставиха 1,2 милиарда долара на британско-шведската компания " АстраЗенека ", която разработва ваксина срещу пандемията съвместно с учени от Оксфордския университет. Освен това вашингтонската администрация отпусна за същата цел 456 милиона долара на компанията " Джонсън и Джонсън ".

Със създаването на ваксина срещу новия коронавирус са се заели също компаниите " Мерк " и " Пфайзер ". По данни на Белия дом администрацията на САЩ е вложила общо в тези проекти 12 милиарда долара.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12476  Берлин прикани да се употребява повече приложението за COVID-19 Берлин прикани да се употребява повече приложението за COVID-19  Две жертви взе COVID-19 във Варна, ново огнище е намерено в цех “Дружба ” Две жертви взе COVID-19 във Варна, ново огнище е намерено в цех “Дружба ”  Нов антирекорд в Румъния поради COVID-19 Нов антирекорд в Румъния поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР