Компанията АстраЗенека обяви, че започва да набира доброволци за изпитанията

...
Компанията АстраЗенека обяви, че започва да набира доброволци за изпитанията
Коментари Харесай

АстраЗенека започва късна фаза на изпитания на ваксината си срещу новия коронавирус в САЩ

Компанията " АстраЗенека " обяви, че започва да набира доброволци за изпитанията на проектоваксината си срещу новия коронавирус в САЩ с 30 000 души, съобщи Ройтерс.

Изпитанията се финансират от САЩ и се изпълняват към програмата за ускорено разработване, производство и разпространение на ваксина или лечение за Ковид-19. Участниците в тях ще получат или две дози от експерименталната ваксина AZD1222 през четири седмици, или плацебо.

" АстраЗенека " разработва ваксината с Оксфордския университет. Изпитания в късна фаза на ваксината се правят също във Великобритания, Бразилия, РЮА. Планирани са и в Япония и Русия. В световен план в тях ще участват 50 000 души.

Американското изпитание ще оцени дали ваксината може да предотврати Ковид-19 или тежка форма на болестта, допълва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11907  Лекар в Испания по отношение на COVID-19: Това няма да завърши добре за нас Лекар в Испания по отношение на COVID-19: Това няма да завърши добре за нас  Искат спомагателни средства за учебните заведения за дезинфектанти Искат спомагателни средства за учебните заведения за дезинфектанти  Над 1 млн. случая в Русия Над 1 млн. случая в Русия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР