Колкото и да се спори по върпоса за смисъла от допълнителен прием

Колкото и да се спори по върпоса за смисъла от допълнителен прием ...

Полезни витамини за черния дроб.Колкото и да се спори по върпоса за смисъла от допълнителен прием на витамини, едно е сигурно - те са важни за организма. А за да не се налага да поемаме витамини под формата на таблетки и хранителни добавки, е важно диетата ни да бъде разнообразна и богата на витамини, пише "Мениджър Нюз".
В зимните месеци, когато изобилието от свежи плодове и салати не е така богато, нека обърнем внимание на продуктите, които съдържат така необходимите на тялото ни полезни вещества.

11 незаменими съвети какво да правите, ако ръцете ви се схващат (СНИМКИ)
За да може черният дроб да функционира добре, в сезона, когато по-често го подлагаме на изпитания, било поради лекарства срещу грип и настинки, било поради по-голямото количество алкохол, което може да изпием по празниците, уверете се, че поемате достатъчно полезни за него витамини.
Витамин А
Той се съдържа във всички червени и оранжеви плодове като моркови, цвекло, кайсии, червен пипер, тиква, които са особено богати на каротин. 
Витамин Е
Има в зърнените храни, растителното масло, рибата. 
Омега-3 мастни киселини
Богати на Омега-3 мастни киселини са различните видове риба като херинга, пъстърва или скумрия. Освен това, богато на Омега-3 е и лененото масло.

Рецепта за почистване на черния дроб (СНИМКИ)
Рибофлавин (витамин В2)
Съдържа се в големи дози в прасковите, крушите, цвеклото и спанака. 
Липоева киселина (витамин N)
Тя може да бъде намерена в млечните продукти, спанака, говеждото месо.

Източник: blitz.bg