Когато се прибера от работа - не пипам нищо. Свалям

Когато се прибера от работа - не пипам нищо. Свалям ...

Роса, една медицинска сестра от Испания: Лекарите са готови за кризата, но болниците - не!.


Когато се прибера от работа - не пипам нищо. Свалям си маската и ръкавиците и влизам за дълъг душ. Мисля пациентите в болницата и какво е можело да направя още за тях. Лекарите са готови за кризата, но болниците - не. Няма легла, аспиратори и материали. Лекарите се страхуват - всички и всеки ден. Нямаме време да мислим, работата върви на бързи обороти. Това разказа в ефира на Нова телевизия медицинската сестра Роса от Испания.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2531
Едната ѝ дъщеря разказа, че тя е много изморена и доста често плаче. "Предпочитам да сме до нея, ако се разболея - ще се оправя. Трябва да се справим. Даваме ѝ кураж и ѝ казваме, че без тях няма как да оцелеем", обясни момичето.

Испания удължи с две седмици извънредното си положение заради коронавируса

Роса разказва, че е станала много популярна историята на друга медицинска сестра, която казва на пациентите, че семействата им не могат да са тук, но тя е при тях. "Хората искат да завържат контакт, така се чувстват по-спокойни", казва още тя.

"В Испания сега цари страх", обясни Роса.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2531 НА ЖИВО: Нов случай на коронавирус у нас, болните стават 243 НА ЖИВО: Нов случай на коронавирус у нас, болните стават 243 Предприемач: Ако в Китай някой опиташе да се разхожда като Каролев, щяха да го разстрелят Предприемач: Ако в Китай някой опиташе да се разхожда като Каролев, щяха да го разстрелят Опашките от ТИР-ове на "Капитан Андреево" продължават Опашките от ТИР-ове на "Капитан Андреево" продължават
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg