Когато една фирма произведе даден дезинфекциращ продукт, то той се

...
Когато една фирма произведе даден дезинфекциращ продукт, то той се
Коментари Харесай

Каква е разликата между дезинфектант и антибактериален гел?

Когато една фирма произведе даден дезинфекциращ продукт, то той се дава за проби и тест. Едни продукти убиват бактерии, други вирусите, трети гъбички и след тях туберкулозните клетки. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Виктор Азманов, предприемач и производител на дезинфекциращи продукти.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2739
Експертът обясни важната разлика между антибактериалните гелове и дезинфектантите, в условие на коронавирус епидемия:

" Дезинфектантите убиват вирусите, а антибактериалните гелове – бактериите. Ако си търсите дезинфекциращ продукт, на него трябва да да пише дезинфектант и съответно да има регистрация, която да се провери на сайта на Министерство на здравеопазването. Антибактериалните гелове не са сигурни в убиването на вируси ", каза още той.



" В момента има десетки фирми, които слагат име анти-вирус, а отдолу с малки букви пише антибактериален гел. Това е престъпление ", допълни предприемачът.

" Дезинфекцията става на чиста повърхност, препоръчва се първо да се измият ръцете със сапун и после да се дезинфекцират. Ако няма наличие на сапун, но не просто трябва да си излеем дезинфектанта, а да го втрием минимум 15 секунди ", завърши Виктор Азманов.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2739  Заради ковид Съветът да сигурност на Организация на обединените нации привиква виртуални заседания Заради ковид Съветът да сигурност на Организация на обединените нации привиква виртуални заседания  МВФ отпуска над 120 милиона $ на Киргизстан за битка с ковид МВФ отпуска над 120 милиона $ на Киргизстан за битка с ковид  Китай заяви за 55 нови случая на ковид Китай заяви за 55 нови случая на ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР