Кметът на Хасково Станислав Дечев сформира Медицински съвет. Заедно с

...
Кметът на Хасково Станислав Дечев сформира Медицински съвет. Заедно с
Коментари Харесай

Готови ли са хасковските болници за действия при коронавирус?

Кметът на Хасково Станислав Дечев сформира Медицински съвет. Заедно с експертите той обсъди готовността на лечебните заведения за справяне с коронавируса, стана ясно от съобщение на общината.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3236
„ Този консултативен орган работи от началото на обявяването на пандемията от коронавирус. В него влизат изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов, управителят на СБАЛПФЗ Хасково д-р Веселин Калфов, директорът на ЦСМП Хасково д-р Петя Димитрова, председателят на БЛС Хасково д-р Николай Колев, управителят на ДКЦ 1 д-р Ясен Янев, управителят на СБАЛО – Хасково д-р Матей Матеев. Това са медицинските специалисти, с които вече седмици наред анализираме ситуацията и предприемаме съвместни действия за изпълнение на мерките, наложени от Националния оперативен щаб “, обяви #кметът Станислав Дечев.

Обявиха кои сектори получават компенсации по схемата 60/40

Директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов съобщи, че в момента болницата в Хасково поема всички пациенти от областта. Когато се запълни капацитетът на Хасковската болница, ще се пристъпи към настаняване на пациенти в другите здравни заведения.

„ МБАЛ Хасково е една от малкото болници, която си съхрани инфекционистите. В отделението работят четирима специалисти и един специализант, затова за сега инфекциозният сектор е обезпечен “, уточни д-р Гелов.

" Вече се подготвя цяло отделение, което ще е реплика на ОАИЛ, и ако се наложи да се интубират пациенти с коронавирус, те ще бъдат хоспитализирани там. Докато са малко пациентите, ще бъдат в Инфекциозно отделение, както е сега. В инфекциозно има 25 легла, от тях 7 са боксовете за изолация. Правят се изолатори във всички останали отделения за пациенти с други заболявания, но със симптоматика, до излизане на пробите за коронавирус.
Персоналът на болницата по всички нива е обезпечен с предпазни средства. Но и не е необходимо цялата болница да ходи със скафандри ", предупреди д-р Гелов.

" В момента положението е сравнително спокойно, но никой не знае как ще реагират различните лекари и персонал, когато стане по-напечено. Възможно е някои да напуснат. Но и пет човека да останем, ще ги лекуваме!, категоричен е д-р Георги Гелов.

До тази сутрин са постъпили над 19 хиляди лева дарения по сметката на болницата. От тях 15 хиляди са преведени на фирмата, която ще достави 10 нови монитора за интензивно наблюдение на пациенти, които наблюдават кислородното насищане. Два аспиратора са дарени на здравното заведение. Единият е от тенисиста Григор Димитров, вторият също е от спонсори.

Сн. Община Хасково

„ Надяваме се да дойдат до 10 април. Пак до тази дата се очаква да пристигнат и дарените четири интензивни легла “, уточни д-р Гелов.

По думите му мерките са напълно необходими, а тяхното спазване е въпрос на самосъзнание. А каквито и глоби да има, няма ли самосъзнание, няма да има и резултати.

" Спешната помощ работи и получава от РЗИ списъците със карантинираните лица. През последното денонощие са транспортирали четирима пациенти до Инфекциозно отделение, които са с подобни оплаквания на коронавирус. Очакват се пробите ", съобщи директорът на ЦСМП д-р Димитрова.

Управителят на СБАЛПФЗ Хасково Д-р Веселин Калфов обясни, че абсолютно е неприемлива мярката със стикерите по вратите на карантинираните или болни хора. Той е категоричен, че системата е максимално подготвена като материална база, като медикаменти, като човешки ресурс, но какво ще стане никой не може да прогнозира.

„ Ние сме подготвени. Но хората трябва да пазят лична и социална хигиена “, предупреди д-р Калфов.

" При общопрактикуващите лекари постъпват все по-тревожни сигнали ", съобщи д-р Николай Колев. Той и д-р Ясен Янев съобщиха, че предстои експерименталното пускане на бързи тестове в Хасково. Тези тестове ще се правят само по лекарско предписание и ще се правят само в лицензирани лаборатории, а не при домашни условия.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев подчерта, че местната власт предприема още поредица от превантивни мерки за ограничаване на заразата и работи в синхрон с всички институции, в това число всички здравни заведения и експерти.

" Целта ни е да предоставим на хората максимално точни грижи и съвети за предпазване от заразата ", обобщи градоначалникът на Хасково
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3236  МИ-5 с нов началник МИ-5 с нов началник  Фетишистки сексшоп за лекарски мечти подарява престилките си на английска болница Фетишистки сексшоп за лекарски мечти подарява престилките си на английска болница  Още детайлности по какъв начин да вземете помощ от страната Още детайлности по какъв начин да вземете помощ от страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР