Кметът на Сливен Стефан Радев предлага частната МБАЛ Хаджи Димитър,

...
Кметът на Сливен Стефан Радев предлага частната МБАЛ Хаджи Димитър,
Коментари Харесай

Искат да се затвори болницата в Сливен, в която има огнище на коронавирус

Кметът на Сливен Стефан Радев предлага частната МБАЛ " Хаджи Димитър ", в която има огнище на коронавирусна инфекция, да бъде затворена за няколко дни за дезинфекция, съобщиха от общинския пресцентър. В отделението по гастроентерология там има седем заразени медици.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8875
Според кмета извършването на цялостната дезинфекция би било най-добре за самата болница, за пациентите и работещите там. " Факт е, че медиците работят в много рискова среда. Нашата задача е да ги минимизираме и да взимаме максимално бързи мерки, когато се случи такава ситуация. Истината е, че това ще е новата нормалност - да живеем при условията на Коронавирус, ако вирусът не изчезне по някакъв начин ", е казал кметът. Той е категоричен, че Сливен не трябва да се затваря, защото това няма да реши въпроса с разпространението на заразата вътре.

По думите на д-р Пенко Пенков, управител на МБАЛ " Хаджи Димитър ", в болницата е спрян приемът на болни и след дезинфекцията следващата седмица ще бъде възстановен. Ще бъде изпълнено предписанието на РЗИ-Сливен за поетапно дезинфекциране. Медицинският персонал се тествал групово.

Тестват лекарите от сливенската болница със 7 заразени медици

Източникът на заразата, според специалистите, вероятно е пациент.

Пациент вероятно е източникът на заразата в гастроентерологично отделение на сливенската болница

От общинския пресцентър съобщиха още, че пробата за коронавирус на служителката от детска градина " Детство " в Сливен, която е имала контакт с част от заразения персонал в МБАЛ " Хаджи Димитър ", е отрицателна. Превантивно там вчера не се приемаха деца, бе извършена и дезинфекция, информира БТА.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8875  Броят на инфектираните с ковид в Сърбия се усили трикратно Броят на инфектираните с ковид в Сърбия се усили трикратно  За пръв път! Над 9000 са инфектираните с ковид в Индия за денонощие За пръв път! Над 9000 са инфектираните с ковид в Индия за денонощие  Сега би трябвало да се лекуват спихическите провали, съобщи проф. Кандарджиев на последния брифинг на щаба

Сега би трябвало да се лекуват спихическите провали, съобщи проф. Кандарджиев на последния брифинг на щаба
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР