Клиничната фаза на изпитанията на потенциална ваксина срещу коронавируса, разработена

...
Клиничната фаза на изпитанията на потенциална ваксина срещу коронавируса, разработена
Коментари Харесай

В Перу започнаха изпитанията на китайска ваксина срещу коронавируса

Клиничната фаза на изпитанията на потенциална ваксина срещу коронавируса, разработена от китайската фармацевтична компания Синофарм, започна днес в Перу.

Ваксината ще бъде поставена на 3000 доброволци, предаде Франс прес.

Тя се вкарва с интрамускулна инжекция в ръката на 3000-те доброволци на възраст между 18 и 75 години, които до този момент не са били заразени с вируса.

Втора група от 3000 доброволци ще бъде ваксинирана експериментално през октомври.
Два щама на вируса и плацебо ще бъдат инжектирани на доброволците на произволен принцип. Участниците в двата опита ще са разделени на три групи. 2000 от тях ще бъдат инжектирани с щама Ухан, а 2000 с щама Пекин, а останалите 2000 с плацебото.

Китайска научна мисия, наброяваща тридесетина души, ще координира проекта на Синофарм, резултатите от който ще станат известни не по-рано от декември.

Перу премина прага от 30 000 починали с коронавируса. В страната са отчетени 91 смъртни случая на 100 000 души, което е най-висок показател в света.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12078  Над 8500 случая на болест с ковид във Франция за денонощие Над 8500 случая на болест с ковид във Франция за денонощие  Англия вкара нови ограничавания на събираниtaя поради увеличение на случаите на COVID-19 Англия вкара нови ограничавания на събираниtaя поради увеличение на случаите на COVID-19  1434 нови случая на COVID-19 в Италия 1434 нови случая на COVID-19 в Италия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР