Китайски учени от факултета по физиология към Медицинския университет Цзинин

...
Китайски учени от факултета по физиология към Медицинския университет Цзинин
Коментари Харесай

COVID-19 може да предизвика безплодие при жените

Китайски учени от факултета по физиология към Медицинския университет Цзинин установиха, че COVID-19 може да предизвика безплодие при жените, съобщава сайтът Лента, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7772
Специалистите отбелязват, че патогенът може да проникне в органите на пикочно-половата система на жените, тъй като в тях са съсредоточени големи количества от белтъка ACE2. Именно чрез него вирусът прониква в човешкия организъм. Учените отбелязват, че той е наличен не само в белите дробове, а също така в черния дроб, в бъбреците и в централната нервна система.

Коронавирусът може да инфектира яйчниците, матката, влагалището и плацентата чрез " повсеместна експресия на ACE2 ". В крайна сметка това може да доведе до безплодие. Учените предупреждават и за възможно нарушаване на менструалния цикъл при болните от COVID-19 жени.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7772  Катедралата в Кьолн отваря порти Катедралата в Кьолн отваря порти  СЗО не знае какъв % от популацията би трябвало да развие имунитет, с цел да се обезпечи групов имунитет против COVID-19 СЗО не знае какъв % от популацията би трябвало да развие имунитет, с цел да се обезпечи групов имунитет против COVID-19  Джордж Сорос: COVID-19 е опасност за нашата цивилизация Джордж Сорос: COVID-19 е опасност за нашата цивилизация
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР