Китайските власти регистрираха за последното денонощие 43 случая на заразени

...
Китайските власти регистрираха за последното денонощие 43 случая на заразени
Коментари Харесай

В Китай бяха регистрирани 43 случая на коронавирус за денонощието

Китайските власти регистрираха за последното денонощие 43 случая на заразени с коронавирус и 11 безсимптомни носители на инфекцията, предаде ТАСС, като се позовава на съобщение на Държавния комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването на Китай.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 11080
Няма починали през последните 24 часа, десет души са изписани от болниците, цитира БТА.

В Китай за денонощие са установени нови 49 случая на COVID-19

От регистрираните 43 случая седем са били внесени. От останалите най-голям брой е установен в Синцзян - уйгурския автономен регион - 28 души. Други седем случая са регистрирани в североизточната провинция Ляонин.

Общият брой на внесените случаи на коронавирус в Китай достигна 2092, при това 1997 души са оздравели и са изписани от болниците. Нито един заразен, пристигнал в Китай от чужбина, не е починал.

По последни данни общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Китай достигна 84 428, починали са 4634 души, а 79 013 са излекувани.

От началото на април китайските власти публикуват отделна статистика за безсимптомните пациенти: ако у човек с положителен резултат от теста за коронавирус и отсъствие на симптоми на заболяването все пак са се появили характерни признаци като кашлица, температура и други, той бива включван в официалната статистика за заразените.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11080  Бразилия записва 25 800 нови случая на ковид Бразилия записва 25 800 нови случая на ковид  509 новозаразени с ковид в Германия 509 новозаразени с ковид в Германия  Над 18 милиона случая на ковид са публично регистрирани в света Над 18 милиона случая на ковид са публично регистрирани в света
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР