Китайската централна телевизия определи като шантави и неточни думите на

...
Китайската централна телевизия определи като шантави и неточни думите на
Коментари Харесай

Китайската телевизия порица изявлението на Помпейо, че коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан

Китайската централна телевизия определи като " шантави и неточни " думите на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо за произхода на пандемията, свързана с новия коронавирус, предаде Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7170
Вчера Помпейо заяви, че " има значителен брой доказателства ", че новият коронавирус произлиза от лаборатория в китайския град Ухан, където епидемията възникна. " Има солидни доказателства, че е тръгнал оттам ", добави той, но отказа да разкрие дали смята, че вирусът е бил пуснат нарочно от китайското ръководство.

Тази конспиративна теория беше отхвърлена на няколко пъти от Световната здравна организация (СЗО) и множество експерти. Тя обаче беше подкрепяна настоятелно от правителството на американския президент Доналд Тръмп, който отправя критики към предприетите от Китай мерки за борба с епидемията след появата й в Ухан през 2019 година.

Самият Тръмп е критикуван за подхода си към борбата с епидемията на територията на САЩ, припомня АФП.

След появата си в края на 2019 г. коронавирусът отне живота на над 247 000 души. Общият брой на заразените по света достигна 3,5 милиона.

Китайската централна телевизия заяви жлъчно, че " зловредният Помпейо " " плюе отровата си и разпространява лъжи без основание ". " Тези предубедени забележки на американски политици показват на все повече и повече хора, че тези " доказателства " не съществуват ", подчертава водещата китайска медия.

Американските политици се опитват да хвърлят вината върху друг, да притискат Китай, а собствените им усилия срещу епидемията са катастрофални, добавя тя.

Други два коментара във в. " Женмин жибао ", официалният орган на комунистическата партия, определят Помпейо и Стив Банън, бившия стратег на Доналд Тръмп, като " лъжливи клоуни ". Банън е наречен освен това и " живо изкопаемо от Студената война ".

Миналата седмица Банън заяви, че Китай е извършил срещу САЩ " биологичен Чернобил ", позовавайки се на същата теория, разпространявана от Белия дом, припомня АФП.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7170  НА ЖИВО: Кабинетът с нови детайлности за изключителното състояние НА ЖИВО: Кабинетът с нови детайлности за изключителното състояние  В Гърция са доказани още два смъртни случая вследствие на COVID-19 В Гърция са доказани още два смъртни случая вследствие на COVID-19  Николай Василев: Парите на данъкоплатците не падат от небето, с цел да се раздават на всеки Николай Василев: Парите на данъкоплатците не падат от небето, с цел да се раздават на всеки
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР