Китайската компания NIO стартира инвазията си в Европа, като отвори

...
Китайската компания NIO стартира инвазията си в Европа, като отвори
Коментари Харесай

Китайски коли на ток започват превземането на Европа

Китайската компания NIO стартира инвазията си в Европа, като отвори първото си представителство в Норвегия. Страната, която съвсем скоро се очаква да продава единствено автомобили на ток е изборът на NIO и за представянето на първия електромобил, който официално ще се продава в Европа.
`Китайски

На специално събитие през изминалата вечер, китайската компания официално отвори вратите на своя шоурум в град Осло, като заедно с това разкри и важни подробности за своите планове на Стария континент. Една от водещите китайски марки в момента планира да инсталира 20 станции за смяна на батерии в Норвегия до края на 2022 година, като първите 5 от тях ще заработят още този месец. Представителството на марката е разположено на площ от 2100 квадратни метра и разполага със сервизен център, място за доставка на нови автомобили и всичко нужно за работата му през следващите години.
`Китайски

Заедно с откриването на представителството, NIO представи и SUV-то ES8. Цената му започва от малко над 60 хиляди евро за базов модел със 75кВч батерия и пробег от 375 километра или 67 хиляди евро за вариант със 100кВч батерия и пробег от 500 километра.
`Китайски

Клиентите ще имат избор и за това дали да закупят батерията на автомобила или да я използват с месечна такса от около 140 евро за по-малката батерия и около 200 евро за по-голямата батерия. При този вариант автомобилите са съответно с 8 хиляди евро и 15 хиляди евро по-евтини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР