Китай не регистрира днес нито един нов случай на местно

...
Китай не регистрира днес нито един нов случай на местно
Коментари Харесай

Китай без нов случай на местно предаване на COVID от близо 2 месеца

Китай не регистрира днес нито един нов случай на местно предаване на коронавируса за едно денонощие за първи път от близо два месеца, предаде Ройтерс.

Агенцията определя този факт като поредния признак, че страната е успяла да овладее последната вълна на епидемията на своя територия, цитира БТА.

Китайската Национална здравна комисия съобщи днес за 14 нови случая - с два повече от вчера. Всички те обаче са били привнесени от чужбина - седем в мегаполиса Шанхай на изток и още толкова в югозападната провинция Гуандун.

Така Китай не регистрира нито един нов случай на местно предаване на коронавируса за едно денонощие от 16 декември. Това означава, че страната изглежда е успяла да предотврати разпространението на коронавируса от големите огнища в провинция Хъбей около столицата Пекин и в североизточните провинции Хейлунцзян и Цзилин.

Новите безсимптомни заразени, които Китай не отчита като случаи на КОВИД-19, са се увеличили от 10 до 16.

Общият брой на случаите на КОВИД-19 в континентален Китай (без Хонконг и Макао) достигна 89 706. Този на починалите остава непроменен - 4636
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19439  Още 17 550 дози от имунизацията Още 17 550 дози от имунизацията " Пфайзер " идват у нас  Постигането на стаден имунитет до края на лятото ще е сложна задача за Съединени американски щати, съобщи Байдън Постигането на стаден имунитет до края на лятото ще е сложна задача за Съединени американски щати, съобщи Байдън  Екологичен потенциал ще разиска европейската имунизационна тактика Екологичен потенциал ще разиска европейската имунизационна тактика
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР