Китай налага по-строги ограничения върху износа на маски и други

...
Китай налага по-строги ограничения върху износа на маски и други
Коментари Харесай

Китай въвежда засилени проверки на износа на маски за гаранция на качеството

Китай налага по-строги ограничения върху износа на маски и други средства за лична защита, изисквайки пратките да преминават задължителни митнически проверки, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4944
Новите правила, които влизат в сила незабавно, са поредният опит на Китай да балансира между силното търсене от цял свят на предпазни средства срещу разпространението на COVID-19 и необходимостта да гарантира, че производители и търговци няма да наводнят пазара с несертифицирани или негодни стоки.

Някои правителства и болници вече се оплакаха, че средствата за лична защита, които са получили от Китай, са неизползваеми.

Нидерландските власти например изтеглиха десетки хиляди маски, получени от Китай, тъй като те не са покрили стандартите за качество.

Код здраве: Стъпки и насоки относно теста за коронавирус

Китайските власти по-рано този месец въведоха изискване износителите на маски да представят документи, че продуктите им са регистрирани за продажба на китайския пазар и отговарят на стандартите в страната вносител.

Според експерти новите проверки обаче могат да удължат процедурата за одобрение на партидите за износ с дни или дори седмици.

С разпространението на коронавируса и острата нужда от предпазни маски и облекло компании Луи Вюитон Моет Хенеси (LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy) и Икеа (IKEA) пуснаха производствени линии, за да помогнат да се отговори на търсенето, както и хиляди малки и средни предприятия в Китай.
Много от новите производители обаче имат малък опит в производството на стоки за медицински цели и идват от сектори, които не са свързани със здравеопазването.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4944  Министерство на вътрешните работи впряга всички старания за Великден, с цел да опазва реда пред църквите

Министерство на вътрешните работи впряга всички старания за Великден, с цел да опазва реда пред църквите  Изградените поради изключителното състояние КПП-та стопират мулетата с пари от Изградените поради изключителното състояние КПП-та стопират мулетата с пари от " Ало " измами  Германски съд смъкна възбраната да се върви на плаж Германски съд смъкна възбраната да се върви на плаж
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР