Китай е разработил и изпробвал нова бомба за изстрелване от

...
Китай е разработил и изпробвал нова бомба за изстрелване от
Коментари Харесай

Първи кадри от ужасяващото ново китайско оръжие – отговорът на американската „Майка на всички бомби“

Китай е разработил и изпробвал нова бомба за изстрелване от въздуха, за която се счита, че е отговорът на „ Майката на всички бомби “, създадена от САЩ. В демонстрационно видео, публикувано на сайта на държавната компания производител „ Норинко “, смъртоносната бомба е пусната от стратегическия бомбардировач H-6K върху равнина, където избухва с гигантски огнен взрив и черен дим, съобщава „ Дейли Мейл “.

Клипът, публикуван в последните дни на декември, е първата публична демонстрация на най-мощната китайска неядрена бомба.



Местната държавна агенция „ Синхуа “ я нарича „ китайската версия на „ Майката на всички бомби “ – сравнявайки я с американската GBU-43/B.

GBU-43/B Massive Ordnance Air Blast (MOAB) беше пусната през април 2017 година срещу предполагаем комплекс от пещери на „ Ислямска държава “ в Афганистан.



Според експерти, китайската бомба е по-малка и лека от американската. От видеоматериала изглежда, че тя е дълга 5-6 метра. „ Масивният взрив може лесно да помете укрепени цели на земята като подсилени сгради, крепости и защитни укрепления “, посочва китайски военен анализатор.

Освен това бомбата може да се използва за разчистване на зона за кацане на хеликоптер, в случай, че това трябва да бъде направено сред гъста гора, например.



В отговор на американското оръжие руснаците разработиха „ Бащата на всички бомби “, която е по-голяма и е термобарична (използва атмосферния кислород при взрива). При експлозията се получава голямо огнено кълбо, а не взривна вълна.



и
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР