Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса. Всичко

...
Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса. Всичко
Коментари Харесай

Кипър налага ограничения за пристигащи от България

Кипър наложи карантина на пристигащи от България заради коронавируса.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10903
От 1 август страната ни е в третата група - на най-рисковите държави за разпространение на инфекцията, съобщи днес здравното министерство в Никозия.

Пускат туристи от пет държави у нас само с отрицателни PCR-тестове

Със затягането на режима и преместването на България от група Б в група С само определени категории граждани ще могат да влизат в Кипър от 1 август. Това са български граждани, които притежават разрешение за постоянно пребиваване на острова, както и кипърски граждани, пристигащи от България, уточни за БНР говорителят на здравното министерство Маргарита Кириаку.

Те трябва да представят здравен сертификат с отрицателен резултат от извършен тест за коронавирус до 72 часа преди полета или да го направят при пристигането си в Кипър. Освен това всички те задължително ще трябва да остават в 14-дневна домашна карантина. Всички пътници са длъжни да попълнят и електронния формуляр за кипърска полетна карта в рамките на 24 часа преди полета.

На 9 юни, когато Кипър отвори летищата си, България бе в първата група, група А, на най-безопасните страни. Заради увеличения брой случаи на коронавирус от 29 юни тя бе свалена в група Б.

В сегашната група С страната ни е заедно с Португалия, Швеция, Люксембург, Румъния. Великобритания се изкачва в група Б от 1 август. Здравните власти на Кипър обявиха още, че ще извършват по 600 теста на ден - двойно повече от досега, на случаен признак на пристигащите от всички полети на двете международни летища.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10903  Всички открити нови инфектирани с COVID-19 в Добричка област се лекуват вкъщи Всички открити нови инфектирани с COVID-19 в Добричка област се лекуват вкъщи  СЗО: COVID-19 не се държи като грип СЗО: COVID-19 не се държи като грип  Здравните управляващи в Германия предлагат да не се пътува до Испания Здравните управляващи в Германия предлагат да не се пътува до Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР