Касиерката от КАТ-Благоевград застава пред съда за присвояване на 7680

...
Касиерката от КАТ-Благоевград застава пред съда за присвояване на 7680
Коментари Харесай

Предприемчива касиерка в КАТ-Благоевград натрупа пачки покрай ВИП номерата, но схемата й лъсна и...

Касиерката от КАТ-Благоевград застава пред съда за присвояване на 7680 лева. Иванка С. прибирала за себе си парите от уреждане на регистрационни табели с комбинация от цифри по желание, четири еднакви цифри или надпис по желание.

Уреден бил и технологичния ред за дейността по регистрация и идентификация на пътни превозни средства в сектор „ Пътна полиция “. За тази услуга се събирали такси, предвидени в закона, съобщава enovina.bg, позовавайки се на прокуратурата.

Иванка нарушила служебните си задължения, като при работа по 39 преписки предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена допълнителна държавна такса за тази услуга.

Касиерката прилагала към някои заявления платежни нареждания от други вносители за различни МПС или такива за първоначална регистрация за същото МПС с основание за плащане „ смяна на номер на автомобил или зачисляване в района “, разкриха от държавното обвинение в Благоевград.

С тези си действия обвиняемата целяла подадените по този начин заявления да бъдат одобрени, като наред с това превишила правата си - получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси. Иванка С. задържала събраните по неправомерен начин парични суми за въпросните държавни такси, като по този начин набавила за себе си облага в общ размер 7 680 лева.

В резултат на деянието са настъпили значителни вредни последици за Областната полицейска дирекция и КАТ- Благоевград.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР