Картината за четворното убийство е пълна и тя показва за

...
Картината за четворното убийство е пълна и тя показва за
Коментари Харесай

Топ психолог за убиеца Георги: Тези хора трябва да бъдат подкрепяни от семейството си

Картината за четворното убийство е пълна и тя показва за човек с психични отклонения. Моделът на поведение е много по-различен от този на убиец в добра кондиция. Вътрешното напрежение в семейството е довело до този трагичен резултат. Това заяви бившият директор на Института по психология към МВР проф. Калин Гайдаров в сутрешния блок на БНТ по темата за четворното убийство в Нови Искър.

" Тези хора трябва да бъдат адекватно лекувани и подкрепяни от семейството си. Психично болните не са достатъчно самостоятелни, те не са наясно и със собствените си проблеми, за това трябва и да има някой страничен, който да ги наглежда ", каза още той.

" Няма никаква социална подкрепа към тези хора. Явно и семейството, на 25-годишния обвинен за убийство, е бедно и нямат възможност за лечение ", допълни проф. Гайдаров.

" Агресията у такъв тип хора не може да се проследи. Те могат да се агресират дори и от най-малкото, дори и от нещо инцидентно случило се в семейството. Такъв тип агресия може да се отключи и от дребен спор. Специалистите ще преценят психичното състояние на 25-годишния младеж и ще преценят дали да го въдворят в клиника ", разкри криминалният психолог.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР