Канцлерът на Германия предупреди днес, че разпространението на коронавируса в

...
Канцлерът на Германия предупреди днес, че разпространението на коронавируса в
Коментари Харесай

Меркел предупреди, че ситуацията с COVID-19 може да излезе от контрол, ако някои региони не вземат по-твърди мерки

Канцлерът на Германия предупреди днес, че разпространението на коронавируса в страната може да излезе от контрол, ако регионите с повишаващи се нива на инфекцията не вземат по-твърди мерки, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

След видеоконферентна среща с кметовете на 11-те най-големи германски града тя каза, че ако здравните органи бъдат лишени от възможността да проследяват веригите на предаване на вируса, той ще се разпространява безконтролно.

Канцлерът приветства връщането на ограничителни мерки в някои градове, включително Берлин, и похвали властите в Мюнхен за това, че са доказали как чрез носене на маски и ограничения в общуването може да бъде забавено разпространението на заразата.

" Броят на инфектираните може да се покачва, но ние съвсем не сме безпомощни ", заяви Меркел.

Днес федералните здравни власти съобщиха за 4516 новозаразени за последните 24 часа, с което броят им в Германия става 314 660. Канцлерът съобщи, че се е договорила с кметовете за налагане на по-строги рестрикции върху обществения живот, ако бъде премината бариерата от 50 нови случая на 100 000 жители седмично. Тя добави, че кметовете ще могат да търсят експертна помощ от Института " Роберт Кох " и Бундесвера, ако в техните градове седмичният ръст от нови случаи надхвърли 35 на 100 000 жители.

Ограниченията може да включват по-строги правила за носенето на маски, числеността на частните събирания и покупките на алкохол. Меркел подчерта, че за нея най-важното е да бъде предотвратено затваряне на икономиката и обществото, както бе направено през пролетта. След две седмици канцлерът и кметовете отново ще обсъдят текущата ситуация и дали мерките са били ефективни.

От водещи болници в Германия - франкфуртската Университетска болница и берлинската " Шарите " - се оплакаха днес от недостиг на персонал, защото големият ръст на новозаболелите е довел до заразяване на лекари, сестри и помощен персонал и поставянето им под карантина. Асоциацията на лабораториите в Германия предупреди, че лабораториите в големите градове, включително в столицата, работят на предела на възможностите си.

През последните две седмици са били обработени над един милион теста и капацитетът на лабораториите може да се увеличи още съвсем малко, каза говорителка на асоциацията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13049  7-месечно бебе от Смолян е с COVID-19 7-месечно бебе от Смолян е с COVID-19  Словакия означи рекорден денонощен растеж на новите случаи на COVID-19 Словакия означи рекорден денонощен растеж на новите случаи на COVID-19  Проф. Христо Мермерски: Китайци ми откраднаха лек за COVID-19 Проф. Христо Мермерски: Китайци ми откраднаха лек за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР