Канада е залята от втората вълна на пандемията от коронавируса.

...
Канада е залята от втората вълна на пандемията от коронавируса.
Коментари Харесай

Втора вълна на COVID-19 в Канада

Канада е залята от втората вълна на пандемията от коронавируса. Това заяви премиерът на страната Джъстин Трюдо, като предупреди, че северноамериканската държава е на ръба на катастрофа, ако населението не започне да спазва насоките за обществено здраве, предава Reuters.

В рядко национално обръщение Трюдо каза, че страната „ е на кръстопът “, когато се появява втора вълна в четири големи провинции, добавяйки, че правителството ще направи всичко необходимо, за да помогне на страната да се възстанови от пандемията, предаде " Фокус ".

" Ние сме на ръба, което може да бъде много по-лошо от пролетта “, каза той. През последните дни случаите на COVID-19 в Канада нараснаха, като средно дневно се отчитат 1123 нови случая през последната седмица, в сравнение със среднодневно 380 случая в средата на август.

„ Ние имаме силата да овладеем тази втора вълна. Знам, че можем да го направим, защото вече го направихме веднъж преди “, добави премиерът.

Сега канадците са по-притеснени за COVID-19, отколкото от април, сочи проучване на Abacus Data. По-рано правителството пое ангажиментите в т. нар. Тронна реч, в която излага дневния си ред за следващата парламентарна сесия и обеща да възстанови над милион работни места, загубени по време на кризата. Общите инфекции достигнаха 147 753, докато 9 243 души са починали, според последните правителствени данни.

Не е време за строги икономии. Канада влезе в тази криза в най-доброто фискално положение от своите колеги “, заяви Трюдо в речта си. Гамата от обещания и споменавания за значителни инвестиции може да разстрои пазарите, показващи признаци на нервност от нарастващия бюджетен дефицит и дълг. Канада загуби един от желаните си рейтинги с тройна А през юни, когато Fitch я понижи за първи път, позовавайки се на разходите.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12504  Русия ще достави на България антикоронавирусен препарат Русия ще достави на България антикоронавирусен препарат " Авифавир "  Министър Ангелов: Не се планува ново стягане на ограниченията против COVID-19 Министър Ангелов: Не се планува ново стягане на ограниченията против COVID-19  358 новозаразени с ковид в Гърция за денонощие 358 новозаразени с ковид в Гърция за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР