Какво е нужно, за да станеш министър? С този кратък

...
Какво е нужно, за да станеш министър? С този кратък
Коментари Харесай

Бъдещи финансисти попитаха Горанов какво е нужно, за да станеш министър, а той ги шокира с отговора

Какво е нужно, за да станеш министър? С този кратък въпрос, зададен от всички в клас, учениците от Търговската гимназия в Бургас посрещнаха министъра на финансите Владислав Горанов. С ококорени очи те очакваха цял трактат с термини в отговор, но с усмивка и напълно искрен отговори така: „ Нищо, дори и вашето образование на икономисти не е нужно”, пише " Флагман ".

Ступорът у жадните за знания тинейджъри от елитното училище, в което министърът днес откри специален кабинет по счетоводство, го принуди все пак да разясни, че в Министерският съвет няма профил с изисквания, за да бъде един човек министър в дадена сфера.

„ В дейността на министъра всичко е концентрирано и е необходимо да имаш познания и експертна компетентност, за да можеш и разбираемо да обясниш какво предложение си внесъл за разглеждане. Когато ти предоставят един куп документи за подписване, всички различни и започнеш да ги четеш, започваш сам да се учиш в движение”, каза Горанов.

Той обаче категорично заяви на любознателните ученици, че не е необходимо да си най-добрият финансист или счетоводител, за да станеш добър министър на финансите - не само у нас, но и в много други държави. Защото в политиката и при вземането на политически решения не всичко зависи от твоите професионални качества или личното ти чувство за справедливо разпределяне на парите.

Министър Горанов влезе в ролята на учител и зададе няколко въпроса на бъдещите икономисти. Между реалната политическа власт в държавата и финансовите гении на Бургас се получи истинска дискусия в многообразието от отговори върху термина " Приход ", що е ЕООД и има ли разлика между тази фирма и фирмата на едноличния търговец.

С дигиталния кабинета, наречен „ Счетоводна къща”, възпитаниците на елитното школо показаха как благодарение на модерен счетоводен софтуер за обучение вече много лесно и бързо могат да създадат фирма. Кметът Димитър Николов със сериозно изражение следеше отговорите на спонтанните въпроси на министъра към бургаските младежи и стискаше палци те да са верни, за да покажем, че тук има реално образование.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР