105 души е имало в катастрофиралия днес в Алжир военнотранспортен

...
105 души е имало в катастрофиралия днес в Алжир военнотранспортен
Коментари Харесай

105 души са загинали при катастрофата на военния самолет в Алжир

105 души е имало в авариралия през днешния ден в Алжир военнотранспортен аероплан Ил-76 и всички са починали. Това сочат конкретизирани данни, обявени от алжирската държавна телевизия и представени от ТАСС.


26 от пасажерите са били от Западна Сахара.

Самолетът е паднал във плантация наоколо до автомагистрала, скоро след излитането си от военната база в Буфарик, намираща се на 50 км южно от столицата на страната Алжир. Това се е случи малко след 8 часа локално време. Според очевидци самолетът е бил на височина към 300 метра, когато се вижда огън по корпуса му.

По-рано телевизия " Ал Арабия " осведоми, че съгласно армейски източници в самолета е имало към 200 военнослужещи. Говорител на Гражданска отбрана сподели, че самолетът е трябвало да направи междинно кацане в Тиндуф, Югозападен Алжир, където живеят доста бежанци от прилежаща Западна Сахара - противоречива територия, анексирана от Мароко, съобщи АП.

Вероятната причина за злополуката е неприятното време в региона, което се следи през последните няколко дни. По време на случая е имало мощен вятър и дъжд.

 Военен аероплан се разруши в Алжир, има починали Военен аероплан се разруши в Алжир, има починали
Алжирски боен аероплан се разруши на летище Буфарик, покрай столицата Алжир, съобщи Ройтерс. Има починали. Според информации на локални медии на ръб...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР