Италия съобщи вчера за нови 20 648 заразени с коронавирус

...
Италия съобщи вчера за нови 20 648 заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Италия регистрира нови 20 648 случая на коронавирус

Италия съобщи вчера за нови 20 648 заразени с коронавирус и 541 смъртни случая, свързани с COVID-19. В събота бяха регистрирани 26 648 новозаразени и 686 починали, предаде Ройтерс.

От избухването на пандемията в Италия през февруари жертвите на коронавируса достигнаха 54 904, което я нарежда на второ място по този показател в Европа след Великобритания. Общият брой на случаите на коронавирус в Италия е 1, 585 милиона.

Вчерашните данни потвърждават намаляване през последните дни на новите случаи на заразяване, отбелязва БТА.

Макар че броят на починалите от COVID-19 в Италия е сред най-високите в Европа, нарастването на броя на приетите в болница и в интензивните отделения се забавя, което предполага, че поредната вълна на заразата спада.

Очаква се в близките дни Италия да приеме нови мерки за сдържане на коронавируса по време на коледните празници. Вестниците " Република " и " Кориере дела сера " съобщиха вчера, че правителството смята да забрани работата на ресторантите на 25 и 31 декември, предаде ТАСС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15938  Днес отварят порти детските градини за децата на медици Днес отварят порти детските градини за децата на медици  Китай записва единствено 18 нови случая на ковид Китай записва единствено 18 нови случая на ковид  Набират средства за битката с COVID-19 Набират средства за битката с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР