Италия регистрира 16 079 нови случая на коронавирус през последното

...
Италия регистрира 16 079 нови случая на коронавирус през последното
Коментари Харесай

Италия регистрира рекордните 16 079 случая на коронавирус за денонощие

Италия регистрира 16 079 нови случая на коронавирус през последното денонощие - най-големия дневен брой от началото на разпространението на заразата в страната, предаде Ройтерс, като се позова на здравното министерство. Днешната бройка надхвърля поставения вчера рекорд от 15 199 заразявания.

Министерството също така съобщи за още 136 починали - повече от 127-те предишния ден. Тези бройки обаче са доста под регистрираните по време на пика на пандемията в Италия през март и април, когато за денонощие имаше по над 900 смъртни случая.

Досега в страната от COVID-19 са починали 36 968 души, а регистрираните заразявания са 465 726.

Разпространението на вируса намаля през лятото, но се засили през последните седмици. Сега случаите са по-равномерно разпределени из Италия, отколкото при първата вълна на заразата, но отново най-тежко засегната е област Ломбардия, отбелязва БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13656  Кметът на Свиленград е в болница с COVID-19 Кметът на Свиленград е в болница с COVID-19  Експерт: Няма по какъв начин да преборим пандемията, в случай че не знаем кой е здрав и кой е болен Експерт: Няма по какъв начин да преборим пандемията, в случай че не знаем кой е здрав и кой е болен  Проф. Петко Салчев: Няма лечебно заведение, което е застрашено от затваряне сега Проф. Петко Салчев: Няма лечебно заведение, което е застрашено от затваряне сега
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР