Италия регистрира най-малкия брой смъртни случаи от COVID-19 за денонощие

...
Италия регистрира най-малкия брой смъртни случаи от COVID-19 за денонощие
Коментари Харесай

Италия гледа към втора фаза от борбата с COVID-19

Италия регистрира най-малкия брой смъртни случаи от COVID-19 за денонощие за последните над две седмици, а властите започват да гледат към втория етап от битката срещу новия коронавирус, когато бъдат облекчени строгите мерки, наложени преди почти месец, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4265
В Италия има най-много жертви на болестта на глобално ниво - 15 887, почти една четвърт от всички починали по света от COVID-19. Но броят на починалите през последното денонощие (525 души) е най-малкият от 19 март насам. За втори ден намалява броят на пациентите в интензивни отделения.

Най-малък брой починали от коронавирус в Италия за последните 2 седмици

" Кривата се стабилизира и започна да спада ", каза Силвио Брусаферо, началник на Висшия институт по здравеопазването. " Това е резултат от постигнатото от нас ден подир ден ", добави той. " Ако това се потвърди, трябва да започнем да мислим за втора фаза и да държим ниски нивата на разпространение на тази болест ", заяви Брусаферо.

Заразените за последните 24 часа са 4316. Това е най-малкия брой нови случаи за последните пет дни, което е знак, че епидемията е достигнала пика си около шест седмици след като избухна в Северна Италия на 21 февруари. Днешните данни показват, стриктните ограничения на движението и забраната за събиране на хора на обществени места са помогнали за сдържането на епидемията. Но властите отчаяно искат да избегнат ново влошаване.

За първи път от над седмица дневният брой на починалите от COVID-19 в Италия спада

" Не сваляйте гарда, стойте си вкъщи ", каза шефът на италианската гражданска защита Анджело Борели на дневния си брифинг. След няколко дни на окуражителни данни министърът на здравеопазването Роберто Сперанца предложи серия от мерки, включително повече тестове, за да може мерките постепенно да бъдат смекчени.

" Предстоят трудни месеци. Работата ни е да създадем условия, в които да живеем с вируса ", докато не бъде намерена ваксина, каза той в интервю за в. " Република ". Общонационалната карантина, която ограничава движението на хората и спря всякаква икономическа дейност, която не е от първостепенно значение, ще бъде в сила поне до 13 април, но се очаква да бъде удължена. Сперанца каза, че е твърде рано да се каже, кога ще бъде отменена.

Затворници в Италия започват да правят медицински маски

Министърът публикува документ, в който очерта пет принципа, които правителството ще следва в т.нар. " втора фаза " на извънредното положение, когато рестрикциите започнат да бъдат облекчавани преди пълно връщане към нормалните условия.

Ще бъдат запазени правилата за спазване на социална дистанция, масово ще се използват индивидуални защитни средства като маски, ще бъдат укрепени регионалните здравни системи, за да се позволи по-ефикасно лечение на предполагаеми случаи на COVID-19. Тестването и проследяването на хора, с които пациентът е бил в контакт, ще бъде разширено. За целта ще се използват включително приложения за смартфон и други цифрови технологии. Ще бъде създадена и мрежа от болници, които ще лекуват само болни от COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4265  Елизабет II: Покажете типичната английска твърдост Елизабет II: Покажете типичната английска твърдост  Африканската страна Бурунди не се плаши от ковид и продължава шампионата Африканската страна Бурунди не се плаши от ковид и продължава шампионата  Демократите в Съединени американски щати провеждат виртуален конгрес за установяване на претендент за президент? Демократите в Съединени американски щати провеждат виртуален конгрес за установяване на претендент за президент?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР