Италия обяви вчера задължително тестване за коронавируса за всеки, който

Италия обяви вчера задължително тестване за коронавируса за всеки, който ...

Италия въвежда задължително тестване за коронавирус на пътници от райони на Франция.


Италия обяви вчера задължително тестване за коронавируса за всеки, който иска да влезе в страната от френската столица Париж или от други части на Франция с голям процент на случаите на зараза, предаде ДПА.

Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца написа, че ситуацията в Европа във връзка с коронавирусната пандемия не може да бъде подценявана и призова за повече предпазливост.

"Италия днес се справя по-добре от други страни, но трябва да продължим да бъдем много предпазливи, за да не изложим на риск усилията, положени досега", заяви Сперанца.
Според данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията Италия е регистрирала 34 случая на коронавирус на 100 000 жители през последните дни. За сравнение в Испания съотношението е 300,5, във Франция 192,5, а в Германия 25,9 случая на зараза на 100 000 жители.

 ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 12424 Д-р Брънзалов: Без паника! Децата са кихали и преди 2020 година Д-р Брънзалов: Без паника! Децата са кихали и преди 2020 година Великобритания регистрира 4368 нови случая на коронавирус, а Италия - 1350 Великобритания регистрира 4368 нови случая на коронавирус, а Италия - 1350 Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди Потвърдените случаи на коронавирус в Мексико надхвърлиха 700 хиляди
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg