Италианските пристанища не са безопасни заради епидемията от новия короновирус

...
Италианските пристанища не са безопасни заради епидемията от новия короновирус
Коментари Харесай

Италия спира да приема кораби с мигранти заради епидемията

Италианските пристанища не са безопасни заради епидемията от новия короновирус и затова на корабите на благотворителни организации, натоварени с мигранти, няма да бъде разрешено да акостират. Това е решило вчера правителството на Италия, след като кораб на германската неправителствена организация " Сий ай " е прибрал край бреговете на Либия около 150 души и се е насочил към Италия, предадоха БТА и Ройтерс.
Всичко по темата:Мигрантска криза 52
" За цялото времетраене на националната извънредна ситуация заради разпространяването на вируса, причиняващ заболяването Ковид-19, италианските пристанища не могат да гарантират необходимите изисквания, за да бъдат класифицирани и определени като безопасно място ", се казва в правителственото постановление. То е подписано от вътрешния, външния и транспортния министър, както и от министъра на здравеопазването Роберто Сперанца, представител на лява партия, която винаги се е застъпвала за спасяването на мигранти от НПО.

Италия регистрира най-слабо увеличение на новите случаи на COVID-19 за денонощие

Докато корабът на " Сей ай " е плавал в международни води край италианския остров Лампедуза заради забраната да акостира, други малки лодки с мигранти са успели да пристигнат на Лампедуза - една днес с 57 души и няколко вчера с общо 70 човека. Жители на главния град на острова са започнали протест срещу новопристигналите.

Срокът на извънредното положение в Италия изтича на 31 април, но той може да бъде удължен. В страната досега са починали 17 127 човека, най-много в света, а регистрираните заразени са 135 586.

След относително затишие в трафика на мигранти от Африка към Европа, той се засили през януари и февруари, за да стихне рязко през март заради епидемията, отбелязва Ройтерс.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 52  Хванаха двама мигранти в кюстендилско село Хванаха двама мигранти в кюстендилско село  Двама мигранти са били убити на гръцко-турската граница предишния месец Двама мигранти са били убити на гръцко-турската граница предишния месец  Ню Йорк се трансформира поради ковид, който е по-смъртоносен в Съединени американски щати, в сравнение с в Китай Ню Йорк се трансформира поради ковид, който е по-смъртоносен в Съединени американски щати, в сравнение с в Китай
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР