Историята на хората на социалното дъно няма да се промени

...
Историята на хората на социалното дъно няма да се промени
Коментари Харесай

Харалан Александров: Борисов се движи по много тънко острие

Историята на хората на социалното дъно няма да се промени след пандемията. Голямата драма е обедняването на хората които не са бедни, а сега ще обеднеят. Това каза в предаването " Неделята " по Нова телевизия социалният антрополог Харалан Александров.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7069
Оказва се че българите са много немилостиви към обедняващите предприемачи. Затова предприемачите в момента се чувстват като капиталисти, на които предстои да бъдат разкулачени. Очаквам големи драми тук, отбеляза той.

Правителството се движи по страшно тънко острие. То трябва да върне хората в активната икономика, а за тези, които не могат да бъдат върнати, да бъдат положени грижи, коментира Александров.

Деница Сачева: Важно е да се запази и ликвидността на държавата

В последните 15 години много хора успяха да изградят някакъв минимум, който ако се срине сега, ще е драматично за тях. Въпросът е какъв живот ще продължи след пандемията и отговорът съвсем не е весел, заяви политологът Борис Попиванов.

Постепенно навлизаме в предизборна кампания и въпросът е каква интерпретация ще натежи на везната - Борисов спасител на здравето или Борисов отговорник за фалитите. Покрай кризата дойде време да разберем, че държавата не е частна фирма и не може да бъде разглеждана като такава. Държавата трябва да има ангажимент към всички свои граждани, независимо дали ѝ носят печалба, посочи Попиванов.

Мисля, че Борисов ще продължи да налага усещане за извънредност по един или друг начин, добави той.

Който налага извънредност, играе много опасна игра. По време на брифингите управляващите ни се караха, но изцяло се отказаха от репресии. Българите показаха, че не искат да бъдат репресирани, а искат сами да се оправят с живота си, заяви Харалан Александров.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7069  Кметът на Видин: След 5 години обстановката с лекарите ще е пагубна Кметът на Видин: След 5 години обстановката с лекарите ще е пагубна  Самолет на румънските Военновъздушни сили достави в Испания 90 000 защитни маски Самолет на румънските Военновъздушни сили достави в Испания 90 000 защитни маски  Четири огнища на COVID-19 във Видинско Четири огнища на COVID-19 във Видинско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР