Историческо завръщане на шевната машина. Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19)

...
Историческо завръщане на шевната машина. Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19)
Коментари Харесай

Шевната машина се връща на мода в Белгия заради коронавируса

Историческо завръщане на шевната машина.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7405
В Брюксел един търговец, специализиран в малките шевни машини и аксесоари, едва смогва да реагира на търсенето от хора, които правят маски за защита от коронавируса. Оливие Бройнинкс, който управлява от 2014 г. семейна фирма в центъра на община Иксел, е един от малкото предприемачи, за които пандемията е довела до подем в дейността. До такава степен, казва той, че го кара да работи " седем дни в седмицата, почти денонощно, за да ремонтира шевни машини ".

Така неговата фирма вече има една от най-добрите репутации в сектора в белгийската столица.

В средата на март, когато мерките за строга самоизолация бяха обявени в Белгия и търговските предприятия бяха принудени да пуснат кепенците, " в началото естествено настана малко паника, бяхме в неизвестното ", разказва на АФП този 41-годишен търговец.

Португалия бавно задвижва икономиката

Но " продължихме да отговаряме на телефона и много бързо получихме доста заявки за ремонт ", добавя той, " защото много хора извадиха старите си шевни машини, за да шият маски ". В този контекст " бе трудно да откажем ", " ускорих сроковете за ремонт от 15 на 3-5 дни, за да им помогна възможно най-бързо ".

Колкото до търсенето на ластици, необходими за маските, той едва смогва да ги обслужи. " Без да преувеличавам, имах 40-50 обаждания на ден само от търсещи ластици. Това е артикул, който обикновено никога не продаваме, може би само 10 метра на година. А сега успях да продам километри... ".

Тази седмица Бройнинкс е почувствал облекчение, че е могъл да отвори отново да разчита на помощта на продавачката си. Като всички магазини за платове и галантерийни стоки в Белгия, неговият магазин е получил разрешение да отвори още от първия ден от смекчаването на карантината, защото работи в сфера, смятана за приоритетна. Носенето на предпазна маска на носа и устата стана задължително за лица над 12 години в обществения транспорт, освен че е препоръчително за всяко придвижване по цялата обществена инфраструктура.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7405  НА ЖИВО: Правната комисия гледа измененията в Закона за здравето, уреждащи ограничението на ковид НА ЖИВО: Правната комисия гледа измененията в Закона за здравето, уреждащи ограничението на ковид  Черна гора е подготвена да посрещне летния сезон Черна гора е подготвена да посрещне летния сезон  Блокирането на тестостерона може да отбрани мъжете от COVID-19 Блокирането на тестостерона може да отбрани мъжете от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР