Испанското правителство обяви днес, че ще подкрепя назначаването на безработни

...
Испанското правителство обяви днес, че ще подкрепя назначаването на безработни
Коментари Харесай

Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

Испанското правителство обяви днес, че ще подкрепя назначаването на безработни и чужденци за осигуряване на работна ръка за земеделието, след като епидемията от коронавирус доведе до затваряне на граници, предаде Франс прес.
Министърът на земеделието Луис Планас посочи, че секторът се нуждае от 75 000 до 80 000 работници.

Брането на костилкови плодове, което зависи всяка година от хиляди сезонни работници от чужбина, ще започне съвсм скоро. Едновременно с това продължава прибирането на реколтата от ягоди, които задоволяват нуждите на 90 процента от европейския пазар по това време на годината.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4599
Германия забрани влизането на чужди сезонни работници

Министърът предупреди, че ако реколтата не бъде прибрана, ще настъпи недостиг на пазара и цените ще скочат.

Две трети от испанската продукция е за европейските пазари и тези стопанства са важен източник на приходи за испанското земеделие, подчерта той.

Правителствената мярка се отнася и за млади чужденци от 18 до 21 годин, на които могат да бъдат издавани разрешителни за работа за такъв селскостопански труд.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4599  Нови 76 жертви на ковид в Турция Нови 76 жертви на ковид в Турция  Учени идентифицираха едни от първите случаи на заразяване с COVID-19 в Ухан Учени идентифицираха едни от първите случаи на заразяване с COVID-19 в Ухан  Случаите на инфектирани с ковид в Гърция станаха 1832 Случаите на инфектирани с ковид в Гърция станаха 1832
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР